Димитър Маринов: Америка е самотна страна

Няма кой да те напсува, няма кого да напсуваш, казва българинът в Холивуд

Димитър Маринов: Америка е самотна страна | StandartNews.com

„Америка е много самотна страна – няма кой да те напсува, няма кого да напсуваш. Там ми липсват общуването по кръчмите, непринудените разговори между хората, липсват ми дори угрижите лица на бедните възрастни хора по софийските улици“, разказа Димитър Маринов в „Търси се“. Българинът в Холивуд, който се качи на сцената на Оскарите, за да раздели заветната статуетка с целия екип на вече култовия филм „Зелената книга“, за първи път осигури видео, на което се вижда как двамата му сина работят в градината на къщата в Ел Ей.

„Всеки ден им готвя различни нашенски манджи – много съм ги разглезил. Точно в 18 часа сядаме на вечеря. Хората от квартала ни се чудят – не могат да го разберат. Но за мен именно семейството е най-важното. Жена ми е много търпелива – от 19 години ме търпи. Тя вкара моя хаос в ред и дисциплина, научи ме, че трябва да гледам в онази посока, която е най-добра за най-близките ми“, споделя още актьорът, който преди да се завърне в родината за ролята си в „Снимка с Юки“, не се беше прибирал от края на 90-те.

Едно от най-вълнуващите му „прескачания“ до София е за сватбата на Стефан Вълдобрев – най-близкия му приятел от ВИТИЗ. Тогава Маринов е най-възрастният в класа на Крикор Азарян и Тодор Колева в Академията, а Вълдобрев – най-младият, който все още не е ходил в казарма. Димитър го взима под крилото си и двамата стават неразделни. Когато Маринов решава, че ще замине за Америка, за да остане там, казва на Стефан: „Каквото и да става, ще се върна за сватбата ти“, а после му оставя китарата си, на която Вълдобрев композира най-големите хитове в музикалната си кариера.           

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай