БНТ пуска детски сериал

"Островът на сините птици" започва на 1 юни

БНТ пуска детски сериал | StandartNews.com

"Островът на сините птици" се казва новият детски сериал на БНТ, който тематично започва да се върти на 1 юни от 19 часа по първа програма. В продължение на четири седмици зрителите на обществената медия ще гледат продукция, издържана в любимия и позабравен стил на приключенския филм, подходящ за цялото семейство, за да се озоват във вълшебния свят, изпълнен с много пакости и копнежи.

След успехите на "Денят на бащата" и  "Лошо момиче" това е третата премиера  на БНТ за 2019-а. Този път в центъра на сюжета са пет деца, които изживяват незабравимо лято. В ролите на малчуганите влизат Матей Бърнев, Деян Профиров, Ирина Вълкова, Калоян Христов и Антония Димитрова. Чрез забавни случки и авантюри малките герои научават много за безценните неща в живота.

Лятната ваканция за Ники (Матей Бърнев) се очертава доста скучна – почивка на море с родителите (Иван Бърнев и Маргита Гошева), без телефон и интернет. На всичкото отгоре му се налага да се грижи за по-малкия си братовчед Алекс ( Деян Профиров), който му къса нервите с детинщините си. Скуката се оказва мираж, когато братовчедите намират приятели и неусетно се забъркват в търсенето на легендарно пиратско съкровище, заровено на Острова на сините птици – тайнствено и недостъпно парче суша навътре в морето. "Всички емоционални картини от детството изплуваха в съзнанието ни, докато се запознавахме със сценария на "Островът на сините птици" и зареждахме творческите си батерии за бъдещата работа", споделят режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, чиято работа е позната на зрителите от два от най-успешните български филми в последните години – "Урок" и "Слава", отличени с множество награди от престижни международни фестивали.

В сериала участват още Мариана Крумова, Ива Огнянова, Венцислав Константинов и Свежен Младенов. Пред камерата като актьори застават и режисьорите Николай Тодоров и Милко Лазаров, който е и креативен продуцент на сериала. Специалното участие е на Михаил Мутафов като Рое Жерминяк.

"Островът на сините птици" е създаден по мотиви от романа "Островът" на Александър Секулов. Сценаристи на 8-серийния филм са Павлина Божкова, Дечо Таралежков, Симон Еди Шварц, Пламена Велковски, Сабина Иванова и Емил Стефанов. Оператори са Крум Родригес и Калоян Божилов.

Освен актьорските заложби на Матей Бърнев и Деян Профиров, филмът разкрива и музикалния им талант в изпълнението на песента към сериала. Автор на текста е Веселка Кунчева, а музиката във филма е на Христо Намлиев /"Икар" и "Аскеер"/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай