Басистът на "Металика" за пандемията и новия албум

Предизвиквайте самите себе си, растете, учете се, намерете нещо, което да ви вдъхновява, казва Робърт Трухийо пред БТВ

Басистът на "Металика" за пандемията и новия албум | StandartNews.com

Един от страничните ефекти на пандемията е това, че спряхме да ходим по концерти. И музикантите също като нас се затвориха вкъщи, но вместо да мързелуват, се опитаха да оползотворят свободното си време, за което други си мечтаят.

Това направи Робърт Трухийо - басистът на легендарните „Металика“. За него изолацията у дома означава редовни семейни вечери и нови кулинарни опити, подправени със солидна доза музика.

„Сега се уча на нови неща. По време на пандемията започнах да свиря повече и на пиано. Така че предизвиквайте самите себе си, растете, учете се. Намерете нещо, което да ви вдъхновява творчески, физически и психически. Това е много важно и ще ви помогне да се справите със ситуацията“, посъветва Робърт Трухийо в ексклузивно интервю за БТВ.

Макар че пандемията от коронавируса ги затвори у дома през последните месеци, неуморимите музиканти използваха момента, за да издадат нов концертен албум. Той е съвместно със симфоничния оркестър на Сан Франциско и отбелязва 20-годишнината от първото им общо изпълнение.

„Този албум беше много вълнуващ за мен, защото не знаех какво да очаквам. Когато излезе първата част, работех с Ози Озбърн и бях потопен изцяло в неговия свят. Тогава никой не ми спомена, че „Металика“ ще свирят с оркестър. Помислих си: „Сериозно ли? Това е странно“. Но чух песента „No Leaf Clover“ и си казах, че се е получила готино с баланса между оркестъра, групата и мелодията. Всичко това работеше много добре и бях впечатлен. Този албум сега е съвсем ново изживяване за мен, защото не съм свирил с оркестър, откакто бях на 16 години в училище. Тогава свирех на бас в един мюзикъл, така че за мен това беше като музикално вълшебно килимче“, споделя Робърт Трухийо.

Албумът е записан по време на два концерта от 6 и 8 септември миналата година. Билетите са разпродадени за часове. 40 000 фенове от 70 страни успяват да станат част от грандиозното шоу, което продължава повече от два часа и половина.

„Точно до преди това имахме страхотно турне и свирехме на много големи стадиони в Европа. За мен това беше най-добрата подготовка за този албум“, допълва басистът на „Металика“.

„Основният ни фокус в момента е да намерим начин да се съберем на живо и да започнем работа по нов албум. Вълнуващо е, но е трудно, защото трябва да спазваме протокола. Има редовно тестване, защото стига един човек да е заразен, всички ще го последваме. Но е вълнуващо да знаем, че скоро ще се съберем отново и ще правим музика заедно“, казва Робърт Трухийо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай