Карадайъ се изправя срещу Радев. Играе за президент (ОБЗОР)

ДПС обявява кандидатите си, казва акцентите в кампанията

Карадайъ се изправя срещу Радев. Играе за президент (ОБЗОР) | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се изправя срещу Румен Радев. Председателят на Движението най-вероятно ще е кандидатът на партията за президент, научи „Стандарт”. Решението ще бъде взето утре от Централното оперативно бюро на ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Ахмед Ахмедов с важни новини за кандидата за президент на ДПС

Първи прогноза днес за издигането на Карадайъ направи известният режисьор, писател и политически пиар Нидал Алгафари.

ВИЖ ОЩЕ: Кой ще е кандидатът на ДПС? Прогноза на Нидал Алгафари

Приятели, основните претенденти за президентската институция са ясни, без един кандидат, и то най-важният за избора на президент. Движението за права и свободи още не изваждат техния претендент, написа Алгафари. И прогнозира, че най-логично е той да бъде или почетният председател на партията Ахмед Доган или председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. И ако са в двойка с известен в обществото български генерал или общественик с българско име, то ще проправят пъртина в трудно проходимата политическа обстановка, заявява Алгафари. И прогнозира, че тази двойка със сигурност би могла да отиде на балотаж.

Малко по-късно заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов открехна още завесата преди утрешното заседание на Централното оперативно бюро на ДПС. По време на гостуването си в предаването „Беновска пита“ Ахмедов коментира слуховете, че номинацията за президент ще е професор Георги Близнашки.

„Естествено всеки може да бъде номиниран, ако не противоречи, както каза нашият председател – Мустафа Карадайъ, на законите на физиката. Но най-вероятно ние ще се спрем на кандидатура от ръководството на партията, т.е. – от Централното оперативно бюро“, категоричен бе Ахмедов.

https://static.bnr.bg/gallery/cr/medium/b78e441c8e7b2ffe70ebd76d063e6fcf.jpg

Още на 3 октомври 2021 г. Рамадан Аталай, член на ЦОБ на ДПС, заяви, че ДПС ще издигне чисто партийна кандидатура.

ВИЖ ОЩЕ: Аталай: ДПС ще издигне чисто партийна кандидатура за президент

„Няма да попаднем в капана да си играем на Турция и България, това няма е нашия лайтмотив“, каза още Ахмед Ахмедов в отговор на въпрос на Беновска какъв ще е акцентът на предизборната кампания на ДПС.

Акцентите на ДПС в кампанията подробно обясни днес Илхан Кючюк, съпрезидент на АЛДЕ и евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”.

ВИЖ ОЩЕ: Илхан Кючюк обяви акцентите на ДПС в кампанията

„Искаме да разгърнем своята програма, която се основава на двата приоритета на Европа - зелената икономика, зелената сделката. И, разбира се, на дигитализацията. Това са две големи теми, които движат и световната общност, и европейската. Бихме желали да представим през тях как можем да имаме икономически растеж, който да е 5, 6 , 7 процента и така да можем да достигнем след 15-20 години средноевропейското равнище на доходите.“, каза Кючюк в  „Седмицата“ по Дарик радио.

Той заяви още, че  Движението ще постави и още една тема - за ролята на президента в една парламентарна република.

„Радев, бидейки авторитарен господар на правителството и на президентската институция, показа особено през последните няколко месеца, че не вижда смисъла на президентската институция по начина, по който я вижда Конституцията“, заяви Кючюк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай