Сакскобурготски: Само море и слънце не стигат за туризма

"Чудесата на България" са великолепна инициатива,каза царят

Сакскобурготски: Само море и слънце не стигат за туризма | StandartNews.com

Само море и слънце не са достатъчни България да развива добър туризъм. Така Симеон Сакскобурготски определи посоката, в която трябва да се развива туризмът у нас. Според него, "културните богатства, които имаме са нещо феноменално" и те трябва да се използват много по активно от бранша. Сакскобурготски участва в представянето на проекта за създаване на интерактивна карта на Чудесата на България като представител на Световния борд по туризъм.Картата, представена в петък в УНСС ще съдържа дигитални маршрути за културно-исторически туризъм. Картата е обща инициатива между „Стандарт” и УНСС и е част от най-голямата кампания за опазване на културно-историческото наследство „Чудесата на България”.

"Държавата трябва да се грижи за туризма, като внимава и контролира", каза още Симеон. Той даде пример с Испания и Мароко, които са превърнали развитието на туризма в национален приоритет. Според него, религиозният туризъм също трябва да намери своето място в дигиталната карта, тъй като имаме прекрасни манастири.

Сакскобурготски разказа също, че музеят в двореца "Врана", който се подготвя повече от година, най-вероятно ще отвори врати на есен. "Първоначално ще могат да се записват любители на този период от историята ни,който е заличен или непознат. Имало е европейска България и преди, Музеят ще стане нещо значимо", сигурен е Симеон Сакскобурготски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай