Орлин Горанов и Мариан Бачев ще пеят под дъжда в Музикалния театър

Орлин Горанов и Мариан Бачев ще пеят под дъжда в Музикалния театър | StandartNews.com

На 6 ноември, от 19.00 часа, на сцената на Музикалния театър в София, ще бъде представен мюзикълът "Да пееш под дъжда" на Държавна опера Варна при Театрално-музикален продуцентски център Варна. Това е първа постановка в България по емблематичния филмов сюжет със същото заглавие.

Представлението, под режисурата на Борис Панкин и диригентството на Страцимир Павлов, обединява оперни, драматични и балетни артисти. В главните роли - филмовата звезда Дон Локууд и неговия приятел Козмо Браун, който първо заплита, а после разплита сюжетната интрига, блестят истински бг звезди Орлин Горанов и Мариан Бачев.

Изключително артистични са претендентките за сърцето на Дон Локууд - Сребрина Соколова и Лилия Илиева, в ролите съответно на филмовата му партньорка Лина Ламонт и драматичната актриса Кати Селдън, която в крайна сметка не само измества Лина от екрана, но спечелва и любовта на филмовия красавец.

И както във всеки филм, така и тук антуражът от режисьори, асистенти и прочие задължителен персонал, е впечатляващо голям. Никак не му е лесно на продуцента Ар Еф Симсън, в изпълнение на комичния актьор от Варненския театър Пламен Георгиев, нито пък на учителите по правоговор на филмовите звезди. Същественото е, че във всяка една ситуация забавлението и динамиката присъстват безотказно от началото до края.

В мюзикъла по сценарий на Бети Комдън и Адолф Грийн, с песни на Насио Хърб Браун и Артър Фрийд, артистите танцуват по хореография на Боряна Сечанова и Мариана Крънчева. Сценографията е дело на Иван Токаджиев, костюмите са на Анна-Мария Токаджиева, а за мултимедията се грижи „Бюро за пространствени решения".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай