Джон Лоутън посреща Джулая на Дунав

Хиляди българи се събират на морския бряг всяка година за посрещане на първия юлски изгрев

Джон Лоутън посреща Джулая на Дунав | StandartNews.com

Легендата от "Юрая Хийп" ще свири с Б.Т.Р в Тутракан

Среднощен купон ще кипи на брега на Дунав до началото на първото юлско утро на тази година. Хипарската сбирка в прослава на Джулая ще се вихри в Тутракан, където звезди на рока ще опънат жици тази година. На откритата сцена край местността Лодката ще се качат една дузина рок банди от страната и чужбина. Солисти ще бъдат Самеца, Васко Кръпката, вокалите на група Б.Т.Р. На зазоряване там ще пее Джон Лоутън и под звуците на легендарното парче "Джулай морнинг" хипарите ще посрещнат първото юлско слънце за тази година. Организатор на купона е кметството в крайдунавския град. Вече няколко години местната управа организира летен празник, посветен на свободния дух, рокаджийството и култа към лятото. Да дойдат на Джулая в Тутракан се очакват хипари от цялата страна. Всяка следваща година сбирката става все по-популярна сред рокаджиите у нас. Миналата година хиляди почитатели на "Джулай морнинг" се стекоха в града. Това лято се очаква публиката да се увеличи.

Сред атракциите на тазгодишния празник в чест на лятото и свободата е и вдъхновителят на възстановяването на Джулая у нас Цонко Цонев-Кметъла. Бившият градоначалник на Каварна, който докара у нас световноизвестните рок звезди Джон Лоутън и Кен Хенсли, има запазено място в програмата на летния фест. В навечерието на купона преди култовия изгрев той ще представи книгата си "Кметълски истории", в която описва идеите, предизвикателството и перипетиите, свързани и с организирането на култовия празник за родните хипари.

Jeremy? опъват жици на Камен бряг

След като подгряха на турне с QUEEN
"Легендите" водят хора на палатки на плажа в Шабла за Джулая

Традицията първият юлски изгрев да бъде посрещнат около култовото Огънче на платото на Камен бряг се запазва и тази година. На сцената ще се качат млади рок изпълнители. Община Каварна, която е организатор на концерта "Джулай Морнинг", е поканила бандите NO PLANET и IVO RUEV BAND. Хедлайнър на купона ще бъде създадената в Каварна група JEREMY?, нашумяла напоследък с участието си в международния конкурс "International Songwriting Competition" и с това, че бяха избрани да подгряват самите QUEEN за три от датите на актуалното им турне. Невероятно рок преживяване и силни емоции очакват феновете на твърдия звук в нощта срещу първи юли. Началото е в полунощ, а купонът ще продължи до 6 часа сутринта.

Бандата JEREMY? е създадена в Каварна от Ерсин Мустафов и Ташо Колев. Първият им сингъл е песента "Runaway", чието видео е публикувано в началото на 2014 г. Следва турне в няколко града, както и изява с група P.I.F. в Лондон през есента на 2014 г. Групата обаче нашумя със сингъла си "Fake fruits", чийто клип е излъчван в балканската версия на MTV през 2015 г. С тази песен момчетата участват и в международния конкурс "International Songwriting Competition". Момчетата от Каварна бяха личният избор на легендите от "Куин" да подгряват концертите им в България, Полша и Румъния.

Съвсем скоро - на 26 май т. г., групата представи първия си албум с концерт в софийския клуб "Терминал 1".

Гостите на Шабла пък ще посрещнат Джулая с едни от най-емблематичните български рок хитове. Точно за празника в града ще свири супергрупата "Легендите", като концертът им е част от националното турне. Те ще излязат на сцената в нощта на 30 юни срещу 1 юли под звездите на централния плаж на къмпинг "Добруджа" (на 6 км от Шабла) точно в 3 часа след полунощ. Рок епопеята ще продължи до изгрев слънце с "Нашият град", "Сто години", "Нямаше кой да ни каже", "Другият", "Обещание", "Може би", "Любовта, без която не можем", "Обсебен", "Бъди какъвто си", "Има ли цветя", "Оловният войник", "Жулиета", "След десет години", "Сбогом", "Ледено момиче", "Да те жадувам" и други. Още от сега много хора проявяват интерес към купона и питат къде могат да опънат палатки.

От общината казват, че музикалната програма ще започне около 22 часа на 30 юни. В 1 часа след полунощ варненската поп, рок и блус банда "Бумеранг" ще подгрее преди излизането на "Легендите". Но преди това на сцената ще се качат и трима шабленски музиканти - Деси Донева, Краси Бончев и Жоро Несторов. Те ще припомнят любими песни от бг и световната рок класика.

От община Шабла канят всички желаещи, като казват, че самото място, на което ще се проведе събитието, е едно от най-красивите и съхранени кътчета на Българското Черноморие. Далеч от шума и суетата на пренаселените курорти се ширят бекрайни плажове и девствени дюни, чиито посетители са чайките и делфините. Шабла e за ценителите на неподправената природа - уникална среща между добруджанската и морската шир, казват местните.

В Албена готвят DJ парти на плажа

Мощно DJ парти готви Албена за гостите на комплекса и всички фенове на хипарското движение. Романтиците и влюбените в свободата на духа могат да посрещнат първото юлско слънце на плажа в курорта. Купонът ще започне още от вечерта в плажния бар и денс маниаците ще имат възможност да се насладят на неповторима музикална селекция до сутринта с DJ Dan Taneff /Lifestyle records/, DJ Tony /Xtravaganzza/ и специалното участие на истанбулския DJ V-Dat. Неговото присъствие със сигурност ще държи будни всички до изгряващото слънце, обещават от курорта. Купонът ще е съпътстван с изключително много промоции и коктейли за феновете на хубавата музика и танците.

Вълнуващото посрещане на юлския изгрев ще даде начало на незабравими вечери през целия летен сезон и разтърсващ парти уикенд след него. Амбицията на Албена е да предложи на своите гости купон през цялото лято и затова веднага на 2 юли вечерта кани на нов купон с гости дуото DJ Love Vibes и саксофониста Венко.

Здрав рок разтърсва Кракра

Със здрав рок и тази година перничани ще посрещнат "Джулай морнинг" на крепостта на болярина Кракра. В нощта срещу 1 юли Перник ще бъде озвучен от хард рок, хеви метъл, блус рок. В изпълнение на пет местни групи ще прозвучат хитови парчета. Посрещането на първите лъчи на юлското утрото в града започва от 2008 г. Сега ще бъде деветото му издание, което се организира от община Перник и от Двореца на културата.

Тридневен купон в Слънчев бряг

Морският хоризонт на южния плаж в курорта Слънчев бряг ще се превърне в гигантска диско сцена за Джулай Морнинг. Ослепителни светлини и влудяваща музика ще избухнат в култовата зона "Какао Бийч" в нощта на 30 юни. Зареждащи ритми, куул диджеи, бийтове и изискана атмосфера ще завладеят Южния плаж преди изгрева на първото юлско слънце. Любимата морска дестинация Cacao beach club ще посрещне празника в компанията на DJ Deso & Kaiski - главните виновници за почти всички летни клубни хитове. Двамата виртуози са подготвили истински водопад от музикални емоции и обещават невероятни изненади на своите фенове.

На метри разстояние от тях, в другия клуб "Бедрум Бийч" страстите ще разпалват резидентите DJ Gorro и Dimo BG, също толкова известни сред меломаните.

Те обещават взривяваща музикална селекция, внушителния L-Acoustics саунд, който ще изпълни клуба с кристален звук, екстравагантен тематичен пърформънс и безгрижно лятно настроение. Енергизиращата музика ще звучи през цялата нощ, а ефектно лайт шоу ще окъпе в светлини сцената, небето и морския бряг. Купонът за Джулай Морнинг по традиция ще продължи до сутринта на 1 юли, а изгревът на слънцето ще даде начало на разтърсващ парти уикенд след него. Купонът ще се рестартира още същата вечер - 1 юли /петък/, с "Gothik Night" и горещите хаус сетове на Dimo BG & Vasco C.

На 2 юли, събота, ще се играе спектакълът "Look me in the mirror" с магьосниците зад пулта DJ Mascota & D-Trax, и вокалния съпорт на MC P.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай