Рокади в листата на ГЕРБ в Пловдив

Трима се отказаха от надпреварата в последния момент

Рокади в листата на ГЕРБ в Пловдив | StandartNews.com
  • Трима се отказаха от надпреварата в последния момент

Рокади в листите на ГЕРБ в Пловдив бяха направени в последния момент. Проф. Димитър Шишков, Николай Чунчуков и Спас Шуманов, които заемаха 35-о, 41-о и 49-о място, се отказаха от участие в местните избори заради твърде задните си места. Вместо тях влизат Веселина Стоянова, Илиян Камбуров и Васил Божилов.

Здравко Димитров освен кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ е и водач на листата на партията за общински съветници в града. В партията казват, че обновяването на листата е по желание на лидера Борисов и е в синхрон с решението му да сложи край на модела "Тотев" под тепетата. Така 8 от сегашните 18 общинари на ГЕРБ не са включени в листата, други пък бяха поставени на неизбираеми места - след 20-о.

Регистрирани бяха и кандидатите за кметове на шестте района под тепетата.

Регистрацията потвърди, че Георги Стаменов ще се състезава за район  „Централен“, Костадин Димитров - за „Тракия“, Димитър Колев - за „Западен“. За първи път като кандидати за районни кметове ще се борят  директорът на "Чистота" Иван Стоянов за "Източен",  Костадин Язов - за  „Южен“ и Стоян Алексиев - за  „Северен“.

От ръководството на ГЕРБ - Пловдив заявиха, че целта е категоричната победа на местните избори в Пловдив и увеличаване на групата на партията в местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай