Пръков прави общински фонд за стипендии на ученици

Кандидатът на ГЕРБ за Гоце Делчев предвижда околовръстни пътища и 2 кръгови кръстовища

Пръков прави общински фонд за стипендии на ученици | StandartNews.com

Борислав Пръков е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев. Той е на 37 години, семеен с две деца момчета. По образование е юрист. Ръководил е собствен бизнес в сектора на логистика и търговия. Подпомага активно спортните занимания с футбол и хандбал. Създател е на спортен клуб "Дрийм тим".
"Боря се за по-добрия живот на гражданите на община Гоце Делчев! В моята програма за развитие на община Гоце Делчев за периода 2019-2023 г. основните приоритети са обединени в 5 стълба: бизнес – образование – здравеопазване – градска среда – млади хора", казва Пръков и продължава: "Имам идеята да създам общински фонд за стипендии- насочен към ученици изучаващи модерни технологии и ангажирани да работят в местни компании и към социално слаби семейства. Освен това в сектор "образование" ще се боря за осигуряване на достатъчно места в детските ясли и градини, инвестиции в образователната инфраструктура и подкрепата на идеи за образователни специалности насочени към съвременните бизнес компании", обяснява подробно кандидатът на ГЕРБ за Гоце Делчев. В сектор "здравеопазване" той ще има за цел за въведе

антикризисен мениджмънт в болница „Иван Скендеров“

и ще се бори за намаляване на дълга в болницата с 500 хиляди лева до края на 2020 година. Пръков има идеи и проекти за играждането на околовръстни пътища, които ще облекчат трафика, построяването на 2 кръгови кръстовища, 3 етажни паркинга, както и изграждане на енергоефективно осветление, нови тротоари и безплатен интернет в градския парк.
Според Борислав Пръков бизнес средата в Гоце Делчев е предимно еднородна, предлагаща в по голямата си цялост ниско-платени работни възнаграждения. "Предлагаме подобряването на икономическите условия в региона, чрез създаване на 2 индустриални зони, които ще привличат стратегически инвеститори ( Зона 1 "Производства с висока добавена стойност в сферата на леката промишленост“ и Зона 2 „Индустриален клъстър за високи технологии и високотехнологични услуги“)", разказва кандидат-кметът на ГЕРБ в Гоце Делчев.
Зона 1 е насочена към производство с висока добавена стойност, което ще доведе до увеличаване на средната работна заплата в региона с 30 %. Ще бъдат създадени и ще бъдат заети около

240 нови работни места

Ще стартираме изграждането на индустриалната зона след средата на 2020 година. Зона 2 ще бъде за бизнес развиващ високи технологии и високотехнологични услуги. Това ще доведе до наемането на специалисти, които ще получават с 50 % повисоки възнаграждения от заетите в региона. Ще бъдат създадени около 90 нови работни места в тази сфера. Ще стартираме изграждането на тази индустриална зона след средата на 2021 г. "За първи път ще създадем  механизми, които да предоставят обратна връзка за нуждите на бизнеса в региона", казва Пръков.
В сферата на земеделието той предлага предприемане на сериозни мерки за възвръщане на старите традиции в земеделието. "Земеделието да стане отново ключов отрасъл, който да продължи традиции в региона. В продължение на десетилетия, земеделието е било основен поминък и е осигурявало прехраната на над 60% от населението в региона", коментира Пръков. И продължава: "Ще финансираме 2 пъти годишно

фермерски пазари в Гърция

така ще популяризираме местни култури и производства Ще създадем база данни за иновативно и модерно земеделие. Ще бъдат извършени консултации със специалисти в тази сфера, които да направят проучване по отношение на климати, почвите и селскостопанското водоснабдяване и с тяхна помощ ще изготвим конкретни предложения".
Според Борислав Пръков над 15 % от трудоспособните и активни млади хора в последните 10 години са мигрирали към големите областни градове, поради липса на подходящи условия за добра професионална реализация. "Ще се стремим не само да върнем младите хора отново в Гоце Делчев, но и адекватно да ги задържим с помощта на по-добро и високо възнаграждение и с подходящи социални услуги, достатъчно места в детските ясли, добро образование и най-вече качествено здравеопазване", категоричен е кандидат-кметът на ГЕРБ в Гоце Делчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай