Затварят ресторанти Макдоналдс заради епидемията

Спират и продажбите "на гише" и доставките по домовете във Великобритания и Ирландия

Затварят ресторанти Макдоналдс заради епидемията | StandartNews.com

Всички ресторанти за бързо хранене от веригата Макдоналдс (McDonald's) във Великобритания и Ирландия ще бъдат затворени за неопределено време в понеделник вечер заради пандемията на коронавирус .

Макдоналдс обяви на 17 март, че ще затвори салоните за хранене във всички британски и ирландски ресторанти на следващия ден, и ще се съсредоточи единствено върху продажби за из път и доставки по домовете.

„През последните 24 часа стана ясно, че поддържането на необходимата социална дистанция при изпълнение на голям брой поръчки за навън и обслужване на клиенти в автомобили става все по-трудно. Затова решихме да затворим всички ресторанти във Великобритания и Ирландия от 19:00 ч. понеделник, 23 март "се казва в изявление на главния изпълнителен директор на Макдоналдс за региона Пол Померой.

Померой призна, че решението е взето трудно, но безопасността на служителите е преди всичко за компанията. "Ще работим с различни организации във Великобритания и Ирландия, за да разпространяваме храна от нашите ресторанти на най-нуждаещите се“ обеща той.

Померой благодари на 135-те хиляди служители за техния труд и издръжливост през трудния период и обеща на клиентите да ги информират чрез социалните мрежи и уебсайта на компанията. „Погрижете се един за друг в този безпрецедентен период. Очакваме с нетърпение да се видим веднага щом е безопасно да се отвори“, каза изпълнителният директор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай