За колко литра гориво работим

Пълно несъответствие в сравнение с ЕС

За колко литра гориво работим | StandartNews.com

Статистически, погледнато, на родния пазар купуваме едно от най-евтините горива на „стария континент“, като сравнено с цените в Монако бензиностанциите в София предлагат продуктите си с 60% по-евтино.

Оказва се от друга страна, че средната заплата в двата града се различава цели 21 пъти в полза на кралските поданици. Изданието Rankomat прави експертен анализ по темата на фона на най-лошия период в историята на петрола.

Оказва се, че средното възнаграждение на българина за ден ще му стигне, за да измине едва 523 км. с личния си автомобил. В същото време швейцарецът ще измине 3 400 км., а французин от Монако ще си направи трип в разстояние от 6 850 км.

Колегите ни от Investor са се постарали да сравнят разстоянието с реални дестинации, като във всички случаи началната точка е София. Един българин би стигнал до Тирана, холандецът ще се озове в Цюрих, норвежецът би стигнал до Валенсия, а жител на Монако би се озовал в Джиджига.

За онези от вас, които не знаят, това е град в Етиопия, намиращ се в близост до Аденския залив.

Средно за пътешествия най-голям бюджет отделят в Норвегия. Там жителите харчат по €827, докато румънците си позволяват да изхарчат едва €135 от спестяванията си. Българите отново правят компания на страните с най-лоши показатели (€153).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай