Туроператори: Не почивайте в чужбина

Да се избягват такива дестинации заради пандемията

Туроператори: Не почивайте в чужбина | StandartNews.com

Туроператори съветват българите засега да се въздържат от резервации заради неяснотата около разпространението на коронавирусната инфекция, предаде БНР. 

Самите те подчертават, че са предпазливи в предлагането на туристически пакети, защото на този етап няма общи правила за пътуване в Европейския съюз. 

„2020-а беше най-тежката за туристическия бранш“, коментира председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Светлана Атанасова.

„Записванията за лятото са различни – процентът на авансите е много малък, предпочетени са опциите за връщане на сумите. Интерес има, но предпазлив", поясни Атанасова, която смята, че родните хотели остават най-добрата алтернатива за лятото.

В същото време пък някои от нашите сезонно работещи екскурзоводи в чужбина рлешиха да останат там и през зимата, докато се поуспокои пандемичната обстановка у нас.

Що се отнася до Гърция, през предстоящото лято няма да се изисква сертификат за ваксина, но отрицателният PCR ще остане задължително условие при пътуване

Припомняме, че при пристигането се прави бърз тест, трябва да разполагаме с електронен формуляр, а също и да посочим адрес за настаняване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай