"Теклас" ни помага за завода на "Фолксваген" у нас

По молба на правителството презентирахме България, каза генералният директор Неби Анъл

"Теклас" ни помага за завода на "Фолксваген" у нас | StandartNews.com

По молба на правителството презентирахме България, каза генералният директор Неби Анъл

Направихме всичко, което зависи от нас, „Фолксваген” да стъпи в България. Ние сме партньор №1 за 2018 година на германската компания и поради тази причина бяхме помолени от правителството да направим презентация на България пред ръководството на „Фолксваген”, защото нашата дума тежи като изключителен партньор. Това обяви генералният директор на „Теклас” Неби Анъл, цитиран от 24rodopi.com.
„Сторихме го, но изцяло решението ще е на германския гигант”, допълни той.


Компанията произвежда елементи за абсолютно всички автомобилни компании в света. Разполага с четири завода край Кърджали, един в Крумовград, а в момента изгражда производствени мощности и край Враца.

Холдингът има заводи в Сърбия, Мексико и Китай. До края на годината ще изгради завод и в САЩ. „За да дойдат толкова големи компании тук, то трябва да има и много големи подизпълнители. В България има 250 такива фирми, които произвеждат елементи за автомобилостроенето. Но те са с малък капацитет. Ние сме най-голямата. Затова и дойде предложението от правителството да съдействаме за избора на „Фолксваген”, като презентираме страната”, посочи Неби Анъл.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай