София стана водещо място за инвестиции в Европа

Трети сме в категория “Европейски град на бъдещето 2020/21 по стратегия за привличане на преки чуждестранни инвестиции“

София стана водещо място за инвестиции в Европа | StandartNews.com

Столицата ни официално е на трето място в категория “Европейски град на бъдещето 2020/21 по стратегия за привличане на преки чуждестранни инвестиции“ заедно с Лондон и Дъблин! София печели още 4 места в класацията на fDi Intelligence „Европейски градове и региони на бъдещето 2020/2021“. Това написа кметът Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

"fDi Intelligence е отделът на Financial Times, който се занимава с инвестиции и насърчаване на инвестиционния климат. Класацията се прави веднъж на 2 години сред 505 градове и региони от цяла Европа.

Преди няколко години създадохме Агенцията за инвестиции на София именно с цел да променим подхода към инвеститорите, като ги каним и подкрепяме в това да припознаят града ни като място за следващата си инвестиция.

Вярвам, че с работата ни за изграждане и подобряване на инфраструктурата, както и за подобряването на бизнес-средата, допринасяме затова София да бъде все по-често градът, който световни компании избират за развитие на своя бизнес", написа още столичният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай