Скандал в бизнеса за служебен министър

Конфликтът е между хотелиери и ресторантьори

Скандал в бизнеса за служебен министър | StandartNews.com

Ресторантьори влязоха в люта схватка с хотелиерите за служебен министър на туризма. От двете организации на заведенията – Съюз на заведенията в България  /СЗБ/ и Българска асоциация на заведенията /БАЗ/ отново са готови на протест  заради кандидатурата на Георги Щерев, излъчена от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. 

С позиция на фейсбук страницата на СЗБ и БАЗ те наричат предложението „лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии”.

„Силно възразяваме срещу определението, че това е „предложение на бранша“! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите!

Затова се налага да подчертаем, че туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма”, посочват оттам.

Ресторантьорите смятат, че фигурата на Георги Щерев няма как да обедини и предствавлява адекватно целия туристически сектор, защото отдавна в абревиатурата БХРА, Р-то е само за благозвучие. 

Това е поредната публична кавга между хотелиери и ресторантьори, отбелязва Марица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай