Пускат Huawei да гради 5G мрежа на Острова

Китайската компания няма да има достъп до „най-чувствителните части" на 5G мрежата и ще може да има 35% максимален дял от пазара

Пускат Huawei да гради 5G мрежа на Острова | StandartNews.com

Великобритания даде зелена светлина на Huawei да участва в изграждането на 5G мрежа в страната, но с определени условия.

Китайската компания няма да има достъп до „най-чувствителните части" на 5G мрежата и ще може да има 35% максимален дял от пазара, предаде Радио Китай.

Заместник-директорът на компанията Джан Дзиенган заяви в писмен отговор, че решението на британското правителство ще донесе по-напреднала, сигурна и икономическа телекомуникационна инфраструктура на страната.

Заместник-директорът на администрацията на компанията във Великобритания Джеръми Томпсън заяви пред журналист на Китайската медийна група, че след продължилата няколко месеца инспекция, британското правителство реши да подкрепи участието на Huawei в строителството на 5G мрежа в държавата.

Според него откритостта и прозрачността на компанията помогнаха на Лондон да вземе решението. Huawei е оптимистичен спрямо изграждането на 5G мрежа и в други европейски държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай