Петър Андронов с приз "Буров"

Банкерите да запазят високия стандарт на работа и високите ценности на великия български общественик, пожела на колегите си тлавният изпълнителен директор на ОББ

Петър Андронов с приз "Буров" | StandartNews.com

Снощи на церемония, организирана от фондация „Атанас Буров“, Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ, получи Приз „Буров“ за банково управление. Наградата връчи г-жа Виолина Маринова, председател на Управителния съвет на фондация „Буров“.

На официалната церемония присъстваха около 150 представители на финансовия и бизнес елит. Пред тях Андронов пожела всеки носител на наградата „Буров“ да я заслужава не само в годината, в която я получава, но и през целия си живот. Той сподели още, че живеем във времена, когато ценностите на хората, работещи с пари, се подлагат постоянно на съмнение. Неговото послание към всички тях беше да съумеят да запазят високия стандарт на работа и високите ценности на великия български общественик и банкер Атанас Буров, на чието име е учредена фондацията.

Това е второто високо професионално отличие за Петър Андронов през последните два месеца. В началото на декември миналата година той получи и голямата награда „Банкер на годината“.

Петър Андронов започва кариерата си в белгийската финансова група KBC през 2007 г. и година по-късно оглавява СИБАНК. След придобиването на ОББ от същата група през юни 2017 г. е назначен за главен изпълнителен директор на ОББ, с което повежда двете банки през трудния път на обединение.

В края на миналата година банката обяви успешното прехвърляне на всички клиенти на досегашната СИБАНК към системите на ОББ, с което на практика интеграцията между двете банки приключи и на пазара остана само ОББ – вече с белгийски собственик.

Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. Призовете „Буров“ за банково дело биват връчени на най-изявените представители на финансовия сектор у нас – наследници на ценностите на Атанас Буров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай