Пак натискат за поскъпване на газа

Предложението идва от Булгаргаз

Пак натискат за поскъпване на газа | StandartNews.com

"Булгаргаз" предлага от 1 октомври цената на природния газ да бъде 24. 84 лв.  без ДДС, цена за пренос и акциз. Това стана ясно по време на открито заседание.

В  рамките на два месеца природния газ ще отбележи поскъпване с над 30 процента. Изпълнителният директор на "Булгаргаз" ЕАД Николай Павлов заяви, че докладът отразява обективно информацията, свързана с образуването на цената на природния газ от 1 октомври 2020 г.

Освен това общественият доставчик ще внесе информация и за цените на алтернативните на природния газ горива - мазут и газьол, които формират петролната компонента при ценообразуването на природния газ.

В отговор на въпрос на председателя на КЕВР относно пазарните тенденции, настъпили след внасянето на ценовото заявление на "Булгаргаз" ЕАД на 11.09.2020 г., Николай Павлов информира, че е налице незначително изменение в сравнение с предложената цена за м. октомври и изрази надежда тя да бъде по-ниска.

Окончателното решение за утвърждаване на цена за месец октомври 2020 г., по която "Булгаргаз" ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, Комисията ще вземе на закрито заседание на 01.10.2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай