Най-после! Плажовете на юг се напълниха

Масово правят резервации за малките курорти

Най-после! Плажовете на юг се напълниха | StandartNews.com

 

Хотелиерите по Южното Черноморие за първи път си отдъхнаха от началото на сезона. Плажовете са пълни, свободните места по хотелите се запълват в първия уикенд на юли, предава БНТ.

На плажа в Слънчев бряг ивицата е пълна с летовници. В най-големия ни курортен комплекс по Южното Черноморие към този час са отворили вече близо 40 хотела.

За пръв път съм обнадежден. Първо имахме канселации, после засилване, после пак канселиране, а сега сме в бум на резервации, нямам свободни стаи за края на юли, каза хотелиерът Румен Мончев. За да се чувстват сигурни докато почиват на родното море, в хотела са взети железни мерки за сигурност - от входа до местата за хранене. Божидар Николов е шериф срещу COVID-19 в хотела. Слагат се маските, мерим температурите, отиват на рецепцията и след това има се показва маршрутът в заведението. Не е пропуснат нито един, да не му е обяснено, че в закрити помещения се носят маски, казва още Николов. А именно заради строгите мерки, чуждите туристи харесват страната ни и се чувстват безопасно.

Харесваме Слънчев бряг, всички мерки, които трябва да гарантират безопасност, са взети, казва унгарската туристка Ана-Мари. Много е спокойно. Не ми липсват хората. Морето е чисто, топло. Пясъкът е много хубав. Времето е прекрасно, казва летовничката Деяна.

От вчера една от големите нискотарифни авиокомпании възстанови шест маршрута до бургаското летище от Австрия, Словакия и Полша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай