Л. Борисов със съвети към бизнеса в Костинброд

Министърът на икономиката отговаря на въпросите на топ компании в кампанията на СТАНДАРТ "Заедно срещу кризата"

Л. Борисов със съвети към бизнеса в Костинброд | StandartNews.com

Новите мерки на държавата в подкрепа на бизнеса представя днес министърът на икономиката Лъчезар Борисов на дискусия "Заедно срещу кризата" в Костинброд, организирана от "Стандарт". Министър Борисов ще отговаря на въпросите на едни от най-големите компании у нас. Заедно с него в помощ на индустрията ще се включат още заместника му Стамен Янев, проф. д-р Поля Кацамунска, съветник на министъра на икономиката, д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, губернаторът на Софийска област Илиан Тодоров, народният представител Николина Ангелкова. Домакин на дебатите, които ще води главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова, ще е кметът на Костинброд Трайко Младенов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Градът на Константин шампион по инвестиции

Костинброд е един от икономически най-добре развитите градове у нас. Още през 2016 г. той спечели специална награда от Агенцията за инвестиции в България за град с най-много вложения на глава от населението. На човек в Костинброд се падат 6 300 лв. инвестиции.

Костинброд е и общината с най-много изпълнени и изпълнявани европроекти по различни оперативни програми, като усвоените средства от 2011 г. до момента са над 140 млн. лева.

Едни от най-големите инвеститори в България са избрали Костинброд за база на производствената си дейност. Във форума ще участват ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Газтрейд АД, Нис Петрол, Санитекс, Мултипринт ООД, „Сиенит холдинг” АД, ЕКОБУЛПАК, ЕМ комплект, "АСИКО" ООД, Ролпласт ЕООД, МДЗ Балша АД, Марс Армор ООД, Джиев АД, Сен Гобен-WEBER ЕООД, Интерион АД, Юроспийд ООД, Солинекс ООД, Тексайд България, „Костинброд ЕКО“ АД и др.

Пред тях министър Борисов ще представи новите мерки в помощ на бизнеса у нас, конкретните планове за бъдещи инвестиции в региона и развитието на нови бизнес зони. Бизнесът пък ще даде предложенията си за по-лесно и безболезнено излизане на страната ни от коронакризата в резултат на пандемията.

След дискусията ще се състои специална церемония „Героите на моя Костинброд”, в която ще бъдат отличени хората, които бяха на първа линия в Града на император Константин по време на извънредното положение, големите дарители в града, хора на културата и духа. Инициативата е продължение и надграждане на кампанията „Моят град – 10 причини да остана в него”, която „Стандарт” провежда от две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай