КЗК пак атакува петрола и газта

Дали този път ще намери картел

КЗК пак атакува петрола и газта | StandartNews.com

Представители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) днес са влезли в офиса на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) и извършват проверка на документацията. 

Изпълнителният директор на БПГА Андрей Делчев каза, че членовете на асоциацията не се притесняват от проверката на КЗК.

"Проверка, която ние посрещаме нормално, с разбиране.

Тя се случва горе-долу на всеки три години. Знаете какви са резултатите до този момент, такива ще са и този път. Ние нямаме притеснения от обвиненията в картели, злоупотреба с монополно положение, така че оказваме пълно съдействие", каза Делчев, цитиран от БНР.

На 20 май КЗК обяви, че е извършила внезапна проверка на място в офиса на БПГА. Но проверяващият екип се изправил пред "заключен и недостъпен" офис и неуспешен опит за връзка на посочените в интернет страницата на организацията телефонни номера.

На 21 май Светослав Бенчев от БПГА каза пред bTV, че това не е първата проверка от страна на КЗК, която засяга асоциацията. "Това е четвъртата ни проверка. Приблизително на две години секторът се проверява.

Това е един от най-проверяваните сектори от страна на КЗК", подчерта Бенчев. По неговите думи при предишната проверка на офиса на БПГА преди две години КЗК не е установила нищо.

 

            

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай