Кметът на Банско: Какво още искате "зелени" господа?

Кметът на община Банско Георги Икономов се обърна към екоактивисти, които вчера са внесли в Министерския съвет доклад, с който призовават да се разработи визия за опазване на природното богатство...

Кметът на Банско: Какво още искате "зелени" господа? | StandartNews.com

"Какво още искате "зелени" господа?" - това е въпросът, с който кметът на община Банско Георги Икономов се обръща към екоактивисти, които вчера са внесли в Министерския съвет доклад, с който призовават да се разработи визия за опазване на природното богатство, предаде БТА.

"Нима не знаят, че имаме действаща Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма с хоризонт до 2030 година, приета от Министерския съвет през 2014 г.?, заявява кметът на Банско по този повод. Нима не знаят, че има изработени планове за развитие на нашия регион на общинско, областно и регионално ниво в изпълнение на Закона за регионалното развитие? Ако не знаят, да прочетат!" - е съветът, с който той се обръща към "зелените" екоактивисти.

Според кмета на Банско, авторите на доклада "просто хвърлят в пространството поредната манипулация, с която да продължат да държат в режим на "изчакване" развитието на планинските региони в България. Според него в тези стратегии е казано всичко и те са предостатъчно. "Имаме и съдебни дела, протести, безспирно говорено без чуваемост, имаме изгубени години...Стига!", категоричен е Георги Икономов. Според него "това наистина е преломен момент, в който ще стане ясно дали България иска да има планински туризъм или не и че не е "нужно да откриваме топлата вода".

"Имаме примера на редица близки и по-далечни планински държави, заявява още кметът на община Банско. Нека стартираме процеса на здрава основа с адекватни закони!

За да не остава място за спорове! За да не остава място за "зелен" популизъм!", казва в заключение Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай