Ключодържател пази учениците от коронавирус

Аксесоарът за бързо и безконтактно плащане на iCard е с вграден NFC чип

Ключодържател пази учениците от коронавирус | StandartNews.com

Сигурни и безопасни безконтактни плащания с ключодържател за всички, които се връщат на училище на 15 септември, предлага българският дигитален портфейл iCard. Аксесоарът за безконтактно плащане позволява на децата да плащат без да докосват монети и банкноти, като родителите имат пълен контрол върху всяка покупка с известия в реално време и управление на дневни лимити.

„Парите са предмети, препредавани от човек на човек, по които вирусът SARS Cov2 може да се задържи до 24 часа върху банкноти и до 30 часа върху монети. Поради факта, че вирусът освен по респираторен, се предава и по контактно-битов път, за да се ограничи възможността за предаване на инфекцията посредством банкноти и/или монети, е препоръчително да се избягва плащането в брой“, обяснява д-р Таня Андреева, педиатър и детски ревматолог.

„Ограничаването на контакта с предмети, докосвани от много хора, се препоръчва като възможна мярка за ограничаване на риска от заразяване с коронавирус както от Световната здравна организация (СЗО), така и от Министерство на образованието и науката (МОН) като част от Насоките за работа на системата на училищното образование през учебната 2020 - 2021 година в условията на COVID-19*“, коментира още тя. Според д-р Андреева плащането с карта освен, че е значително по-безопасно поради избягването контакта с пари, би могло да бъде и по-бързо, защото съкращава времето за пазаруване и намалява струпването на ученици.

Аксесоарът за бързо и безконтактно плащане на iCard е с вграден NFC чип, който се свързва със сметка в дигиталния портфейл на един от родителите. Така учениците могат да плащат безконтактно, без да е необходимо да имат телефон с NFC технология.

Ключодържателят може да бъде поръчан директно в самото приложение, а доставката му е безплатна. Аксесоарът e изключително удобно и сигурно средство за разплащане, тъй като родителите могат да определят бюджета, с който децата ще разполагат за ден или седмица. Освен това е възможно да се постави лимит на сумата, с която да се правят еднократни плащания, без да се изисква ПИН.

Над 800 000 души в цяла Европа използват българското платежно решение iCard. Дигиталният портфейл е пуснат на пазара в началото на 2018 г. и към днешна дата е спечелил доверието клиентите на водещи пазари като Румъния, Италия, Франция и Англия.

Сред основните предимства на портфейла са безплатната му инсталация и регистрация, липсата на каквито и да е месечни такси, възможността да се плаща с телефон, както и да се правят мигновени безплатни преводи на пари между потребителите му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай