Банките вдигат такси преди Коледа

Разумният човек винаги държи буфери, каза Левон Хампарцумян

Банките вдигат такси преди Коледа | StandartNews.com

Нови европейски регламенти за банковите такси влизат в сила средата на декември, заяви банкерът Левон Хампарцумян. Те са в посока намаляване на трансграничните такси и изравняването им с локалните. Извършването на трансгранични преводи с модерни дигитални средства е относително евтино, но първоначалната инвестиция  има, каза още банкерът и добави, че да имаме банковата си сметка в телефона, да банкираме онлайн струва пари, създава конкуренция и изисква инвестиция. Затова и някои такси ще се вдигнат.

Живеем в период на много ниски лихви върху нашите пари, категоричен е Хампарцумян. Банките регистрират печалби, но дали те са неимоверни, прекалено големи, или разумни, това решава конкуренцията, каза банкерът и припомни, че икономиката расте вече шеста година. Това е доста дълъг период, ние не можем да предскажем една криза, каза Хампарцумян. Но въпроса кога ще дойде, той отговори : предполага се, че ще има обръщане на икономическия цикъл.

Никога не трябва да задлъжняваме до ръба на възможностите си, посъветва хората Левон Хампарцумя.  Според него разумният човек винаги трябва да предвижда буфер за доходите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай