iPhone 12 - лек, мини и 5G

Допълнителна защита срещу удар, уникални камери на Pro-версиите

iPhone 12 - лек, мини и 5G | StandartNews.com
  • Новите четири модела на "Епъл" идват през ноември
  • Допълнителна защита срещу удар, уникални камери на Pro-версиите


Заслужаваше ли си чакането на новия iPhone 12? Ще разберем едва през ноември, когато първите бройки ще пристигнат на пазара в България. A1 вече обяви, че те ще са тук на 23 октомври след предварителни заявки.
Едномесечното забавяне нажежи до последно страстите преди онлайн събитието, което събра рекорден брой посетители в мрежата. А новите 4 модела на "Eпъл" бяха представени с голяма доза приповдигнатост от изпълнителния директор Тим Кук.
Стана ясно, че той разчита новите модели наистина да разтворят портфейла на близо милиард потребители на тази марка по света, защото 40 процента от тях ползват телефони на повече от 3 години. Надеждите са, че моделите ще се харесат на клиентите и ръстът на продажбите ще се запази до края на годината.
В края на представянето обаче акциите на компанията поевтиняха с 3 процента на американската борса.
Новите модели откъм дизайн нямат фрапиращи подобрения, но усилията са хвърлени в полето на технологиите.

Те ще използват по-бързата 5G мрежа, като

  • цените започват от 799 долара

"5G ще донесе нови нива за теглене и качване на информация, по-високо качество на видеострийминг и игри, интерактивност в реално време и много повече", каза главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.
IPhone 12 ще има 6.1-инчов дисплей и наподобява iPhone 5 с по-острите си ръбове, Устройството обаче е с 11% по-тънко и с 16% по-леко от досегашните модели.

  • Екранът използва "керамичен щит"

разработен съвместно с Corning и предлага четири пъти по добра защита на дисплея при падане.
OLED-дисплеят Super Retina XDR на големия модел поддържа разделителна способност 2 532 х 1 170 пиксела - два пъти повече от миналогодишния iPhone. При възпроизвеждане на HDR поддържа максимална яркост от 1 200 нита. Аналогична матрица получава и iPhone 12 mini с резолюция на екрана 2 340 х 1 080 пиксела.
В горната част на дисплея е запазена характерната козирка, под която се намират камерата и сензорът за лицево разпознаване.
Камерата на iPhone 12 mini и iPhone 12 има 12-мегапикселов основен модул със 7 лещи и диафрагма f/1.6. и широкоъгълен (също 12 MP, f/2.4) със зрителен ъгъл 120 градуса. Всички камери, включително фронталната, поддържат нощен режим на видео- и фотозаснемане.
Шестядреният процесор A14 Bionic с 11.8 млрд. транзистора има 50% по-висока производителност от предходното поколение. iPhone 12 mini и iPhone 12 могат да свалят данни със скорост 4 Gbit/s. Двата нови "айфона" поддържат безжично зареждане MagSafe с магнитно закрепване, което фиксира апарата към зарядното.
Както се очакваше, Apple вече няма да предлага адаптери за захранване и слушалки

  • Комплектът включва само кабел Lightning

Ще се предлагат пет гланцови цвята - бяло, черно, синьо, червено и зелено.
Флагманските модели Phone 12 Pro и 12 Pro Max имат екрани с диагонал 6.1 и 6.7 инча и корпуси от хирургична стомана. Работят на същия процесор A14 и поддържат 5G, но се отличават силно от базовите версии.

В Apple са поработили доста над камерите на Pro-версиите които снимат много по-добре при слабо осветление. Допълнителната камера с телеобектив все още осигурява само двукратно увеличение, а широкоъгълната вече може да работи в нощен режим.
iPhone 12 Pro Max има още по-съвършен комплект от камери. Основният сензор има пиксели с по-голям размер, а вторият обектив дава 2.5-кратно оптично увеличение.
Pro-моделите разполагат и с лидар като в iPad Pro - четвърта 3D-камера с инфрачервени лъчи, която позволява да бъдат сканирани околните предмети. Този модул е особено полезен при създаване на обогатена реалност, но също така улеснява фокусирането на фотокамерата.

  • "Mini е скритият коз на "Епъл"

който излиза от производство дори по-рано от очакванията заради факта, ме тенденцията за по-малки телефони бързо се засилва. Mini версията на iPhone 12 с 5.4-инчов екран е 699 долара, и Pro версия с три камери - 999 долара.

  • Кога излизат на пазара:

Предварителните поръчки за iPhone 12 и iPhone 12 Pro започват от 16 октомври и влизат в продажба на 23 октомври. IPhone Mini ще бъде достъпен за предварителна поръчка на 6 ноември и в магазините на 13 ноември.
За България VIVАСОМ oбяви, чe щe пpeдлaгa вcички чeтиpи мoдeлa oт нoвaтa cepия iРhоnе 12 - включитeлнo iРhоnе 12 Рrо, iРhоnе 12 Рrо Мах, iРhоnе 12 и iРhоnе 12 mуnу. Kлиeнтитe нa VIVАСОМ щe мoгaт дa пopъчaт iРhоnе 12 Рrо и iРhоnе 12 oт 23 oктoмвpи, кaтo мoдe-литe щe ca нaлични oт 30 oктoмвpи. Дpyгитe два cмapтфoнa oт cepиятa - iРhоnе 12 Рrо Мах и iРhоnе 12 mуnу, щe мoгaт дa ce пopъчвaт oт 6 нoeмвpи, кaтo мoдeлитe щe ca нaлични oт 13 нoeмвpи.

  • Запазват се моделите iPhone SE

iPhone XR и iPhone 11 като по-евтини опции. Единствените iPhone, които вече не са достъпни за закупуване, са iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, които са премахнати в полза на новите модели iPhone 12 Pro.

  • Нов HomeРod Mini

Компанията също представи интелигентен високоговорител HomePod Mini, който е в бяло и сиво, струва 99 долара и ще се предлага от 16 ноември.
Новият HomePod разрешава използването от множество потребители в дома и изпращане на информация към автомобилни системи. Устройството поддържа по-широк набор от гласови команди. Разполага съща така и с домашна домофонна система.

  • Новият Mac

Той ще работи с новия чип A14, но така и не беше анонсиран. Очаква се той да бъде допълнително представен до края на годината. Ще е базиран на процесори със собствен дизайн, а не на тези от Intel Corp.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай