IBM атакува пазара на облачните услуги

IBM си сътрудничи с повече от 65 партньори, включително Cisco, Dell Technologies и Intel за изграждане на хибридни облачни услуги

IBM атакува пазара на облачните услуги | StandartNews.com
  • Lumen Technologies е сред основните партньори и интегрира IBM Cloud Satellite сред 180 000 корпоративни лоции
  • IBM си сътрудничи с повече от 65 партньори, включително Cisco, Dell Technologies и Intel за изграждане на хибридни облачни услуги
  • С включването на IBM Cloud Pak for Data as a Service IBM в Cloud Satellite компанията развива стратегията за предоставяне на технологии, базирани на изкуствен интелект – Watson Anywhere

Хибридните облачни услуги на компанията IBM вече са налични във всякаква среда – в облак, на локален софтуер или edge чрез IBM Cloud Satellite. Lumen Technologies интегрира IBM Cloud Satellite със своята корпоративна технологична платформа, с което дава възможност на клиентите си да използват хибридни облачни услуги в реално време и да изграждат иновативни решения в edge.

IBM Cloud Satellite вече е общодостъпен и предлага сигурен, обединяващ слой облачни услуги във всички среди, независимо къде се намират данните на клиентите, като същевременно отговаря на строгите изисквания за поверителност на данните и суверенитет на данните. Различни индустрии, включително телекомуникациите, финансовите услуги, здравеопазването, както и правителството, вече могат да се възползват от намалената латентност, като анализират сигурно данните в edge. Индустриите получават съответно поддържка на дистанционна работа, сигнали при спешни случаи чрез свързани интелигентни медицински устройства, онлайн обучения, телездравни услуги и др.  Преминаването към работа в edge ще осигури ниска латентност, като същевременно ще предоставя на корпоративните клиенти същите високи нива на сигурност, поверителност на данните, оперативна съвместимост и отворени стандарти, които предоставя  хибридната облачна среда. 

IBM развива и стратегията си Watson Anywhere, като прави IBM Cloud Pak for Data as a Service наличен в IBM Cloud Satellite. По този начин, IBM предоставя на клиентите си гъвкава и сигурна услуга във всяка среда, за да улесни работата им с изкуствен интелект и обемни анализи, без да се налага те да бъдат управлявани. Финтех компанията EquBot, която работи с инвеститори в световен мащаб, отчита първите резултати, които показват намалена латентност от десет секунди до под една секунда при ситуации, в които времето е от изключително значение, което позволява на инвеститорите да вземат по-информирани решения за финансовите пазари. 

Lumen ускорява edge иновациите

Една от водещите компании за корпоративни технологии Lumen, която играе съществена роля в четвъртата индустриална революция, използва IBM Cloud Satellite на своята световна платформа Edge Compute. Благодарение на гъвкавите възможности за внедряване на IBM Cloud Satellite в комбинация с edge платформата на Lumen, адаптивната мрежа и високите нива на сигурност, клиентите на Lumen ще получат възможност за избор и ще могат да се възползват от предимствата на IBM Cloud в edge по-бързо.

Kлиентите, които ползват платформата на Lumen и IBM Cloud Satellite могат да поддържат приложения, изискващи интензивно използване на данни (например, видео анализи) в силно натоварени среди, като офисни зони и търговски площи. Тъй като приложението може да бъде хоствано на Red Hat OpenShift чрез IBM Cloud Satellite от непосредствена близост до местоположението на Lumen Edge, камерите и сензорите могат да функционират в реално време, спомагайки за подобряване на качеството и безопасността. Например, камерите могат да открият кога подът е бил почистван за последно или да сигнализират за възможни ситуации, свързани с безопасността на работниците. Освен това, клиентите в различните географски райони могат по-добре да отговарят на изискванията за суверенитета на данните, като обработват данните по-близо до мястото, където те се създават.

Като част от сделката клиентите могат:

  • Да разполагат приложения в 180 000 edge локации на Lumen и да осигурят с ниска латентност
  • Да създават облачни решения в edge, които използват управление на приложенията и оркестрация чрез IBM Cloud Satellite
  • Да изграждат отворени, оперативносъвместими платформи, които дават на клиентите по-голяма гъвкавост при внедряване и по-безпроблемен достъп до облачни услуги като изкуствен интелект, Интернет на нещата и edge computing

„IBM работи активно, за да помогне на бизнеса да усвои ползите от иновативните технологии като edge computing, като предоставя хибридни облачни изчисления, които модернизират процесите и гарантират високи нива на сигурност и на поверителност.“, заяви Хауърд Бовил, ръководител на хибридния облак на IBM. „Представяме едно ново ниво на стандартизацията чрез IBM Cloud Satellite, благодарение на което клиентите могат да се възползват от предимствата на хибридния облак – от ядрото на центъра за данни до най-отдалеченото пространство на мрежата“, допълни Бовил. 

Нови хибридни облачни услуги с IBM Cloud Satellite

IBM си сътрудничи с повече от 65 компании от партньорската си екосистема с цел да улесни клиентите с натоварен обем на работа във всяка среда с IBM Cloud Satellite. Партньорите, отговорни за инфраструктурата, предлагат избор за съхранение, мрежови и сървърни решения, за да помогнат на клиентите да използват своята вече съществуващата инфраструктура за разполагане на Satellite в центрове за данни или локално на трайното устройство. Партньорите, отговорни за сектор „Услуги“, ще предлагат услуги за миграция и внедряване, за да помогнат на клиентите да управляват „решенията като услуга“ навсякъде. Клиентите на IBM Cloud Satellite могат също да получат достъп до сертифицирани от OpenShift софтуерни предложения на Red Hat Marketplace, които могат да работят ефективно с IBM Cloud Satellite, предлагайки гъвкавост за по-лесно инсталиране и управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай