Гимназия на "Дънди" в топ 3 по успех

Компанията има програма за инвестиции в обществото, целта й е да благоустрои инфраструктурата и да подкрепи проекти с обществено значение за общините, в които работи

Гимназия на "Дънди" в топ 3 по успех | StandartNews.com

Инвеститорът "Дънди прешъс металс Челопеч", благодарение на който най-високата средна заплата у нас е в село Челопеч,  вече 15 години изпълнява програма за инвестиции в обществото.
Един от най-успешните проекти в социалната политика на компанията е Частната профилирана гимназия за чуждоезиково обучение „Челопеч“. Дружеството е собственик на учебното заведение, създадено през 1995 г. в резултат на съвместна инициатива на ръководството на рудник „Челопеч“ и община Челопеч. Компанията осигурява изцяло финансирането за училището. Единствен приход е годишна учебна такса от 500 лв. Училището е сред първите три по успех в София област и сред 50-те най-добри в страната.

Целта на програмата за инвестиции в обществото на "Дънди" е да благоустрои инфраструктурата и да подкрепи проекти с обществено значение за общините, в които работи - Челопеч, Чавдар и Златица, както и община Крумовград.  

За общините от Средногорието - Челопеч, Чавдар и Златица, в периода 2004 – 2018 г. за инвестиции в обществото са предоставени над 15 млн. лв. Парите са използвани за подобряване на условията за живот на жителите на Челопеч, Чавдар и селищата към община Златица - Карлиево, Църквище, Петрич. Насочени са основно за инфраструктура, образование, здравеопазване, спорт, култура, изкуство и развитие на предприемачество.

Само за миналата година в Челопеч, Чавдар и Златица са инвестирани общо 683 000 лв.

С 400 000 от тях в Челопеч е разширена системата за видеонаблюдение на възлови кръстовища, входно-изходни точки, места за обществено ползване и други. Целта е да се подобри ефективността на контрола и да се повиши сигурността на гражданите.

В община Чавдар пък е направен фолклорен център, който е първият интерактивен в България. Основни участници в изпълнението на проекта са представители на местната общност и много млади български специалисти и артисти с международен опит. За първите 4 месеца от отварянето фолклорният център е посетен от близо 1400 човека.

Средствата, предвидени за община Златица, традиционно се разпределят по равно между три населени места. В Църквище, Карлиево и Петрич основната част беше инвестирана за рехабилитация на улична мрежа, както и за дофинансиране на културните календари и празници на трите села.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай