ДЗИ пусна застраховка срещу хакери и тролове

„Онлайн сигурност“ покрива и спорове с онлайн търговци

ДЗИ пусна застраховка срещу хакери и тролове | StandartNews.com

 

ДЗИ пусна първата у нас застраховка за онлайн сигурност, предназначена за хората. Новото покритие е първо по рода си за българския застрахователен пазар. То е част от вече съществуващата имуществена застраховка на компанията „Комфорт за дома“.

Покритието е за три основни риска: кражба на самоличност, спор с онлайн търговец и увреждане на онлайн репутация.

При кражба на самоличност се покрива и кражба онлайн – например чрез създаване на фалшив профил с име и снимка, хакване на имейл или профил в социалните мрежи.

Застраховката на ДЗИ покрива и спор с онлайн търговец, регистриран в България, както и с куриерска или пощенска служба, отговорна за доставката на продукт, закупен онлайн. Това се отнася до продукт, който е доставен счупен, в непълна окомплектовка, дефектен, несъответстващ на параметрите на поръчката (т.е. различава се по размер, цвят, материал и др.) или не съответства на продуктовото описание на производителя или дистрибутора, посочено във формуляра за поръчка. Застраховката важи и ако продуктът не е доставен в срок до 10 календарни дни след изтичане срока на доставка, посочен от търговеца  при потвърждение на поръчката.

Друг аспект на застраховката „Онлайн сигурност“ на ДЗИ е увреждане на онлайн репутация, което може да представлява клевета, обида или разкриване на личния живот на застрахования чрез използване на снимка, документ, видео материал или публикация в блог, дискусионен форум, социална мрежа или уебсайт, което накърнява репутацията на застрахования поради характера или естеството на информацията.

Атрактивното разширение на основното покритие към застраховка „Комфорт за дома“ позиционира ДЗИ като иновативна компания, предлагаща на клиентите си допълнителни  услуги с грижа за техния дом и личната им неприкосновеност онлайн.

„В ДЗИ се стремим да осигуряваме сигурност и спокойствие за своите клиенти.  Дигиталният пазар е изключително динамично развиващата се среда за търговски взаимоотношения и считаме за необходимо да се адаптираме към променящите се нужди на потребителите. Този пазар, разбира се, има предимства, но и крие своите рискове. Ето защо нашата компания добави към вече съществуващата застраховка „Комфорт за дома“ освен възможността за защита на жилищните сгради и домашното имущество на клиентите, допълнителното бонус покритие „Онлайн сигурност“. Считаме, че с него подхождаме индивидуално и с внимание към застрахованите лица, като им предоставяме уникална възможност за защита онлайн. С това правим услугата ни още по-комплексна и атрактивна.“ , коментира мотивацията на застрахователната компания зад внедряването на иновативното покритие Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай