До 30 евро такса за теглене от банкомат в Гърция

Най-солена ще е услугата за притежатели на карти, издадени извън еврозоната

До 30 евро такса за теглене от банкомат в Гърция | StandartNews.com

Нови такси за теглене на пари от банкомати влизат в Гърция от понеделник. Най-солено ще излезе на притежателите на карти, издадени извън еврозоната. За тях таксата може да стигне до 30 евро, съобщават местни медии, цитирани от "Монитор". 

В тези случаи най-високите са ставките на банка „Пириеос“. Според сайта nooz.gr този гръцки трезор ще начислява разходи между 4 и 30 евро плюс 2% върху сумата за теглене. Alpha Bank е обявила такса 1% от сумата на подобна транзакция, но не по-малко от 4,40 евро. Eurobank  от понеделник ще начислява такса от 1% от сумата за теглене. Минималната сума ще е 3 евро, а най-високата - 5 евро на транзакция.

Банковите мениджъри в Гърция твърдят, че високите разходи за управление на банкоматите принуждават банките да начисляват комисионна на тези, които не са техни клиенти, но ползват устройствата. Според финансови експерти в южната ни съседка, това ще накара повече хора да ползват картите не само за теглене на пари от банкоматите, но и за разплащане в магазините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай