Бургас е в топ 10 на руските туристи за това лято

Класацията се базира на преброените вече закупени или резервирани билети за самолети за периода 1 юни-30 септември 2019 г.

Бургас е в топ 10 на руските туристи за това лято | StandartNews.com

За лятото на 2019 г. Бургас изпреварва Барселона и е една от три полетни дестинации, които са в топ 10 на руските туристи, става ясно от данни, публикувани от туоператорския сайт туту.ру. Морският ни град е на шесто място, а Барселона е на десето. Изпреварва ни черногорският курорт Тиват. Всички останали посоки, в които туристите от Русия пътуват и ще пътуват до края на септември са или в родината им, или в някоя от държавите-бивши републики на СССР.

Класацията се базира на преброените вече закупени или резервирани билети за самолети за периода 1 юни-30 септември 2019 г. Получените данни са сравнени със същия период на миналата година, уточнява сайтът. Всички дестинации започват с полети от Москва или Санкт Петербург.

В първите три дестинации извън Русия са Кишинев (Молдова), тиват (Черна гора) и Тбилиси (Грузия). Следва Еверан (столицата на Армения), който изпреварва Батуми (Грузия). На шесто място е Бургас, зад който се нареждат Баку (Азербайджан), Ташкент (Узбекистан), Бишкек (Киргистан) и Барселона. Стойността на билетите е между 13 000 и 27 000 рубли (180-370 евро).  

Симферопол и Сочи (и двата града в Русия) водят в топ 10 на Русия, като по-голямата част от списъка, съвсем естествено, се заема от южни курортни места. В тройката на московчани попада още един черноморски курорт на Русия – Анапа. На четвърто място е крайната дестинация по маршрута Санкт Петербург-Симферопол, на пето е Москва-Калининград, а на шесто Санкт Петербург-Сочи. В десетката на руските дестинации попадат още Минеральные Воды, Геленджик и Хабаровск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай