BMW показа снимки на новото си купе

В основата на новия модел е модулната платформа FAAR, на която е базиран и хечбекът BMW 1-Series

BMW показа снимки на новото си купе | StandartNews.com

Германският автомобилен производител BMW разпространи полутайнствени снимки на новото 2-Series Gran Coupe с четири врати, съобщи сайтът Motor1.com .

Съдейки по тези дразнещи интереса на любителите непълни изображения, серийният автомобил ще има по-голяма решетка на радиатора, свeтодиодни фаровe, както и спойлер, вграден в капака на багажника.

По данни на сайта в основата на новия модел е модулната платформа FAAR, на която е базиран и хечбекът BMW 1-Series. Машината ще бъде оборудвана с функция за контрол на сцеплението и система за разпределение на въртящия момент.

Моделът ще се предлага с няколко мощности на двигателя. Водещата модификация на M235i xDrive е снабдена с двулитров бензинов турбо двигател с мощност 302 конски сили и задвижване на четирите колела.

Очаква се официалният дебют на купето с четири врати да се състои през ноември на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

На 7 октомври бе съобщено, че BMW планира да пусне 12 изцяло електрически и 13 хибридни модела през следващите четири години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай