Бизнеспринципите, които ще ви помогнат в кризата

Пазете екипа си, слушайте клиентите си

Бизнеспринципите, които ще ви помогнат в кризата | StandartNews.com

Пандемията COVID-19 обърна живота ни с главата надолу - страх, несигурност, финансова криза и т.н. Но някои неща не са се променили. Принципите за успешен бизнес остават стабилна основа за собствениците през тези бурни времена, пише Инфосток.

Предприятията, които работят с основните и най-важни принципи, познават своите клиенти и поддържат близки отношения с тях, могат да преживеят всяка криза, при условие,  че се адаптират към пазарните сътресения. След първоначалния шок е важно да погледнете нещата в перспектива и да помислите как да се справите със ситуацията. Ето какво казват от Forbes:

1) Хората имат значение

Както винаги, най-голямото ви предимство е вашият екип. Организациите, които имат силен, лоялен екип, който наистина вярва в мисията на бизнеса, могат да се справят с всичко. Погрижете се преди всичко за служителите си. Уверете се, че са здрави, в безопасност и добре обгрижвани. Така ще си имате взаимна подкрепа.

2) Слушайте своите клиенти

Изградете добра клиентска база, която познавате, контактувате честно и можете да получите добра обратна връзка. Ако наистина слушате и приемате техните отзиви, това може да ви подскаже докъде сте и на какво трябва да обърнете внимание. Като се опирате на силата на вашите взаимоотношения с клиентите, това ще ви помогне да разширите бизнеса си по време на криза.

3) Планирайте, но останете гъвкави

При каквито и да било обстоятелства си струва да правите стратегическо планиране, но и да останете отворени за пазарни промени. Вярно е, че тези, които не успеят да изградят ясен план, накрая се провалят. Ако имате добра стратегия, не забравяйте да бъдете гъвкави, за да имате различни варианти, ако нещата не потръгнат по план.

4) Поглед към бъдещето

Винаги бъдете наясно с процесите и технологиите, които можете да използвате. Търсете нови, експериментирайте, обучавайте се. Търсете иновации, които ще позволят дистанционна работа и алтернативни работни условия, за да сте подготвени за евентуална криза.

Във времена като тези е важно всички да се придържат към своите ръководни принципи, поддържайки своята фирмена практика и да правят това, за което знаят, че е правилно. Много неща се променят, но това остава изконно правило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай