Apple сваля цената за iPhone 12

Очакваният базисен модел ще е без някои екстри

Apple сваля цената за iPhone 12 | StandartNews.com

 

Достъпна цена на новия iPhone 12 прогнозират анализатори от UBI Research, цитирани от корейския The Elec. Цената на базовия модел се очаква да е в рамките на 700-750 долара, за да позволи на Apple да продаде повече устройства в условията на по-ниско търсене. Заради пандемията се очаква през 2020 година да бъдат продадени около 160 милиона iPhone, което е с 20 процента по-малко от предишната година.

Дори компанията да не реализира 200, а 170-180 милиона устройства, все пак ще успее да съхрани в общи линии показателите си, смятат финансовите експерти. В същото време те смятат, че за да се постигне по-ниската цена, Apple ще трябва да намали себестойността си като се откаже от някои екстри при производството на iPhone 12.

Вече се знае, че Apple готви съществен редизайн на новите модели в серията iPhone и те ще приличат много на актуалното издание на iPad Pro. Появиха и първите рендъри на един от смартфоните, които са създадени на базата на CAD файлове от производители на аксесоари.

Изображенията показват очакваната плоска метална рамка като на iPad Pro, която е поставена между два стъклени панела. Телефонът има 6.7" OLED дисплей, което означава, че ще предложи малко по-широк и по-висок корпус. Ширината на рамката около екрана е силно намалена до 1.55 мм спрямо 2.52 мм в iPhone 11 Pro Max, който има 6.5” дисплей.

Според информацията рендърите отговарят около 70% на реалния дизайн на телефона - корпусът и дисплеят са правилни, но конфигурацията на камерата е различна като мярка за сигурност. Изрязването на дисплея също не отговаря на реалността и то най-вероятно ще бъде по-малко от наличното в сегашните модели.

Изтеклите файлове разкриват, че iPhone 12 Pro Max ще е с дебелина на корпуса 7.4 мм, което е по-малко от 8.1 мм в iPhone 11 Pro Max. Основната камера ще се сдобие с четвърти сензор, който ще е част от системата LiDAR, а освен това тя ще е поставена в по-голяма секция, която този път ще е квадратна. Самите сензори са малко по-големи лещи.

Рендърите разкриват още, че лентите за антената в рамката са малко по-широки, което вероятно е свързано с добавянето на 5G възможности, слотът за SIM карта е преместен от другата страна на корпуса, а на неговото място е поставен порт, който е подобен на Smart Connector в iPad. Твърди се, че устройството ще има по-добри говорители - с 10-15% по-силен звук и с по-добър динамичен диапазон. Запазва се Lightning порта.

Що се отнася до цветовете, Apple работи по тъмносин вариант, който най-вероятно ще замени зеленото (midnight green) оцветяване. Споменават се и три нови цвята за iPhone 12 - светлосиньо, виолетово и светло оранжево. Говори се, че тази година Apple ще предложи 4 смартфона с три размера на дисплея - 5.4", 6.1" и 6.7". Топмоделите ще са с 6.1" и 6.7" екрани, а освен тях ще има два по-евтини телефона с 5.4" и 6.1" дисплеи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай