Жени Живкова сравни Борисов и Живков

Не съм се изморила да ме свързват с дядо ми, казва дизайнерката

Жени Живкова сравни Борисов и Живков | StandartNews.com

„Бойко имаше възможността да бъде покрай дядо ми доста години и може би е възприел неговото по-свободно поведение, когато е сред хората, друг е въпросът кой по какъв начин го прави", сподели в "Тази неделя" Евгения Живкова. Внучката на Тодор Живков уточни, че двамата с настоящия премиер се чуват по празниците, за да си честитят, но нямат време за повече общуване. Както се знае, Борисов бе лична охрана на някогашния Първи по времето, когато той бе съден. Самата Жени Живкова добре познава Борисов от тогава и вижда в премиера някои похвати, взети от маниера на дядо й. Наричам го, Бойко, а не господин премиер защото го познавам от 27 години, били сме в общи компании, каза моделиерката.

"Не съм се уморила да ме свързват с името на дядо ми Тодор Живков, макар и да смятам, че съм се изградила извън неговата фамилия", каза още внучката на последния комунистически ръководител на България. Според нея името даже й е помагало за развитието на кариерата й след промените, защото е привличало внимание. Сега тя е дизайнер на дрехи и работи заедно с дъщеря си Андреа Стефанова.

Жени Живкова направи и паралел между миналото и демократичните промени: „Не смятам, че по времето на социализма не е направено нищо, напротив построени са магистрали и заводи, които бяха разграбени след промените. И след промените има положителни неща, като влизане в ЕС например и други“.

Винаги с леви възгледи, Жени не е приемала да е част от политически партии и движения, защото иска цялостна промяна. Според нея е грешка, че Сергей Станишев вече няма място в Националния съвет на БСП. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай