Времето се разваля през новата седмица, започва да вали

През нощта срещу вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух

Времето се разваля през новата седмица, започва да вали | StandartNews.com

По Черноморието ще има разкъсана, често значителна облачност. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16-18°. Температурата на морската вода ще е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите в източните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 7°.

През нощта срещу вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°,в Югозападна България, където ще остане предимно слънчево, до 18°-19°. В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите. В четвъртък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места ще има и превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над западните райони. Преобладаващите температури ще са: минимални - между 2° и 7°, максимални – между 8° и 13°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай