Пеевски сред топ дарителите и на Александровска

Той предостави на лечебното заведение 150 000 лв. за закупуване на медицинска техника и дихателни апарати

Пеевски сред топ дарителите и на Александровска | StandartNews.com
  • Той предостави на лечебното заведение 150 000 лв. за закупуване на медицинска техника и дихателни апарати
  • Над милион стигна съпричастността към спешната болница

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е сред най-големите дарители и на Александровска болница. Той предостави на лечебното заведение 150 000 лв. за закупуване на медицинска техника и дихателни апарати.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски дарител № 1 на „Пирогов”

С това даренията на народния представител вече надхвърлиха 650 000 лв. Преди това той стана дарител № 1 на „Пирогов” осигурявайки 11 от крайно нужните в момента животоспасяващи респираторни апарати. А също така защитни облекла и тестове за общо почти 500 000 лв.  

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с ново огромно дарение

След разгърналата се дарителска кампания за много кратко време даренията за "Александровска болница" надхвърлиха един милион лева. Сред физическите лица, дарители за Александровска болница са още адвокат Александър Ангелов, който предостави 50 хил. лв., както и Орлин Алексиев - 29 хил. лв.

ВИЖ ОЩЕ: Три жени засрамиха милионера Пенчев

В края на миналата седмица "Фантастико" и А1 осигуриха средствата за 10 респираторни апарата. Останалите 5 бяха закупени с дарителската кампания, организирана от три дами, които засрамиха бизнесмена Ивайло Пенчев.

Кръстина Стефанова, Десислава Олованова и Събина Григорова се изправиха срещу егото на шефа на Уолтопия, който се изгаври с Александровска болница и страдащите от коронавирус у нас. Той обяви, че дарява 222 000 лв. за животоспасяващите респираторни апарати, но под условие – неговите роднини и подчинените му в Уолтопия, да ги ползват с предимство, ако се разболеят. Опитът да се брандират апаратите, които са безценни за заразените хора и недостигат у нас, взривиха обществото. Александровска отказа дарението. И трите дами само за 8 часа организираха кампания, с която събраха нужните средства.

ВИЖ ОЩЕ: Как три сърцати дами събраха 222 000 лв. за 8 часа

Сред големите дарители за "Александровска" изпъкват още ДСК и пенсионното дружество ДСК-Родина. 220 000  лв дари БЕХ. "Белла България" даде 100 000 лв. за закупуване на медицинска апаратура и дихателни апарати. И още много дарители се отзоваха на зова за подкрепа на университетската болница.

В цялата страна продължават дарителските кампании за осигуряване на консумативи и защитни средства за болниците и медицинския персонал.

„В събота пристигна едно голямо дарение защитни облекла, а вчера дойде дарението от много голямо количество тестове и всички консумативи, свързани с тях. Това е дарение от г-н Пеевски, народен представител, и стойността му е 300 000 лева. Заявени са и много други физически лица, те ще ги купят и ще дарят предметите, но засега е около 800 000 лева”, съобщи рано тази сутрин на редовния брифинг ген.-майор Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб.

Консумативи и предпазни средства се даряват не само в София. В Пловдив бизнесменът Георги Гергов даде 300 000 лв. за изграждане на лаборатория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай