БЛС предлага разхлабване на мерките след Великден

Трябва да бъдем единни и дисциплинирани в преодоляването на тази криза

БЛС предлага разхлабване на мерките след Великден | StandartNews.com

Един месец след обявяването на извънредно положение у нас, обществото вече е по-подготвено, че трябва да бъдем единни и дисциплинирани в преодоляването на тази криза. Това коментира пред БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

„Редно е веднага след Великденските празници или десетина дни след тях, да пристъпим плавно към разхлабване на мерките за прием в болници и прегледи в кабинети, разбира се с добре уточнен алгоритъм, защото има и други болести, които се нуждаят от своето навременно лечение“, посочи шефът на лекарския съюз.

Той обясни, че в условията на епидемия, финансирането в здравния сектор трябва да бъде по-различно, до голяма степен подпомогнато и от държавния бюджет.

Като първа стъпка, ние договорихме по-високо заплащане за служителите в здравни заведения от приходите, заработени от пациенти, допълни д-р Маджаров.

И увери, че пациентите няма да останат без лекарства и няма да се променя терапията им на лечение. Недостиг на лекарства няма, категоричен е председателят на БЛС.

Мерките са напълно достатъчни, няма нужда да прилагаме по-строги. Достатъчно е само да бъдем по-дисциплинирани, допълни д-р Маджаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай