Цацаров на посещение в Румъния

По време на визитата ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма

Цацаров на посещение в Румъния | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров е на посещение в Букурещ, където ще се срещне с колегата си Богдан Лику. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. В румънската столица той е придружаван от заместника си г-н Иван Гешев и завеждащия отдел „Международен“ във ВКП г-н Цветомир Йосифов.

По време на визитата ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма – (DIICOT) към Прокуратурата при Върховния касационен съд на Румъния.

До момента Прокуратурата на Република България има подписани меморандуми за сътрудничество с прокуратурите на 14 държави.

Българската делегация ще бъде запозната с работата на DIICOT и постигнатите резултати и цели в борбата срещу организираната престъпност и тероризма в северната ни съседка.

В рамките на посещението ще се проведат срещи и с главния прокурор на DIICOT г-н Феликс Банила и завеждащия отдел „Международно сътрудничество“ на Дирекцията г-жа Камелия Стойна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай