Пускат Харалампиев срещу 100 бона гаранция

След като я плати, Харалампиев следва да бъде освободен

Пускат Харалампиев срещу 100 бона гаранция | StandartNews.com

Бившият шеф на ДАБЧ Петър Харалампиев излиза от ареста срещу парична гаранция от 100 000 лв. Това реши Апелативният спецсъд, който прецени, че трябва да се измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" към "парична гаранция", предаде репортер на БГНЕС.

След като я плати, Харалампиев следва да бъде освободен, освен ако не бъде задържан на друго основание.

Адвокатът му Николай Кокинов намира определението на апелативните спецмагистрати за справедливо. "В крайна сметка, след 18 дни изтича максималният срок за задържане“, каза Кокинов. На въпрос дали ще бъде внесена гаранцията от сто хиляди лева, Кокинов съобщи, че близките на Харалампиев ще събират пари от познати и роднини, и ще внесат сумата.

Припомняме, че в края на октомври 2018 г. Харалампиев бе арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство, а при спецакцията в агенцията задържани бяха общо над 20 души. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях само Харалампиев и секретарят на агенцията Красимир Томов бяха задържани под стража. В края на миналия месец спецсъдът остави в ареста бившия шеф на ДАБЧ, след като той за първи път поиска по-лека мярка за неотклонение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай