"Протест" подкрепя Иван Гешев за главен прокурор

"Гешев е законът" и "Гешев - закон и ред" скандират участниците

"Протест" подкрепя Иван Гешев за главен прокурор | StandartNews.com

Протест се провежда в центъра на София, но не срещу, а в защита на кандидатурата за главен прокурор на Иван Гешев.

Над 1000 души са се стекли на жълтите павета в този час. "Гешев е законът" и "Гешев - закон и ред" скандират участниците.

Десетки полицаи и служители на жандармерията се грижат за сигурността на гражданите, както и за движението на автомобилите в района.

Маршрутът им е от площад "Александър Батенберг" до сградата на Булбанк и е под наслов "Марш за законност: "За" Гешев, против олигархията".

По този начин гражданското общество показва своята непримиримост срещу опитите на задкулисието да се противопостави на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, зад когото застана цялата прокурорска гилдия. Номинацията на Гешев получи одобрението на висши магистрати, полицейски ръководители, преподаватели и общественици.

В същото време от близкото на Цветан Василев движение БОЕЦ призовават за протест срещу кандидатурата на зам.-главния прокурор. Това са поредните опити за дирижиране на мръсни и долнопробни атаки от движението, съобщава Блиц.

Инженерите на напълно нелегитимните откъм цели и средства протестни действия, освен че искат да попречат на работата на държавното обвинение, станало изключително активно в последните години, търсят и политически дивиденти.

Заради това и първоначалната реакция срещу номинирането на Гешев дойде от ГМО-партиите, за чийто последовател (макар реално той да е техен лаборант) се обяви основният виновник за криминалния преход у нас – бившият премиер Иван Костов.

Именно с неговата благословия натрупват състоянията си много от клиентите на Специализираната прокуратура от последните години и особено Цветан Василев и медиите, които му пригласят, пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай