Прокурорите правят акция в помощ на Пирогов

Причината за акта на солидарност е настъпилата криза с коронавируса

Прокурорите правят акция в помощ на Пирогов | StandartNews.com

Членове на гилдиите на прокурори, следователи и съдебни служители организират кампания от събота вечер за дарения за "Пирогов". Причината за акта на солидарност е настъпилата криза заради разпространението на коронавируса у нас. Това става ясно от призив, публикуван на сайта на държавното обвинение.

Ето какво се каза в съобщението:

"Уважаеми колеги,

Прокурори, следователи и съдебни служители, намираме се в безпрецедентна по своите размери криза, която освен мобилизация и активност от наша страна, изисква проява и на солидарност. На първо място към тези наши сънародници, които са изправени пред най-трудното изпитание - да диагностицират и лекуват заболелите от новия коронавирус COVID-19, при това с риск за собственото си и на своите близки здраве и живот.

Макар все още да се намираме в началото на разпространението на болестта у нас, едни от най-тежките случаи на заболели се насочват и лекуват в Университетската болница за активно лечение и Спешна медицина "Н.И. Пирогов". В този момент лекарите, медицинските сестри, санитарите и доброволците на "Пирогов" имат нужда от нашата подкрепа и солидарност.

Знаем, че всеки един от вас има своите грижи и потребности. Сигурно имате близки и роднини, потърпевши и от мерките, които държавата предприема в опит да ограничи разпространението на заболяването. Тежките времена са за всички, но в този момент персоналът и болните от коронавирус в "Пирогов" имат нужда от нашата благотворителност. Призоваваме ви, който желае да ги подкрепи, да направи лично дарение по специалната банкова сметка, открита от УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" за борба с COVID-19."

УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

ЦКБ АД КЛОН ЦЕНТРАЛЕН

IBAN: BG03 CECB 9790 1045 1599 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-1

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай