НАП-аджийката в Пловдив остава в ареста

Грози я до 6 години арест за подкупа, искан от проверявана фирма

НАП-аджийката в Пловдив остава в ареста | StandartNews.com

 

Вчера е била арестувана началничката на отдел "Обслужване" в НАП-Пловдив. Жената е на около 60 години и е действала самостоятелно, съобщиха разследващи на брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив.

От прокуратурата разкриха, че е бил подаден сигнал от фирма, която в този момент е била проверявана от НАП. Искали й пари, за да излезе компанията чиста от проверката. Бил е поискан подкуп от 4000 лева, за да се заметат следите на неистински фактури, които са щели да уличат фирмата в далавери.

"Веднага, след като беше подаден сигналът прокуратурата се задейства и образува досъдебно производство", съобщиха окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и заместникът му Галин Гаврилов.

Вчера, в момент на даване на подкупа в Пловдив, служителката е заловена и арестувана с половината от сумата - 2000 лева. Тя ще остане в ареста за 72 часа и ще й бъде поискан постоянен арест. Заплашват я до 6 години затвор и до 5000 глоба.

Интересното е, че служителката, която е била началник на отдел "Обслужване", не е от отдела в НАП, който е проверявал рекетираната фирма.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай