Миталов мълчи, върна се на работа

Отказа да коментира наложената му заради корупция забрана да влиза в САЩ

Миталов мълчи, върна се на работа | StandartNews.com

Съдия Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на САЩ като замесен в "сериозна корупция", се върна на работа в спецсъда. Той беше излязъл в болничен в разгара на скандала през миналата седмица, съобщи Канал 3.

ВИЖ ОЩЕ: Панов и съдиите отърваха Миталов
 
Пред камерата на телевизията Миталов отказа да коментира дали се е срещал с адвокатите на Николай Малинов от "Русофили", отказа да коментира и наложената му забрана да влиза в САЩ. Именно съдия Миталов разреши на обвиняемия в шпионаж да пътува до Русия в края на миналата година, за да бъде награден от Путин.

ВИЖ ОЩЕ: Кирилов иска отстраняване на Миталов

По случая със съдия Миталов заместник-помощник държавния секретар за Европа и Евразия Матю Палмър, който се срещна с премиера Борисов вчера в София, заяви: "В готовност сме да предоставим данни на компетентните български власти, когато това е необходимо. Ние сме готови да се борим с корупцията, да назоваваме лицата, които участват в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността и отговорността и ролята, която лицата, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление".

ВИЖ ОЩЕ: Кирилов дава доказателства за Миталов

Припомняме, че правосъдният министър Данаил Кирилов поиска в края на миналата седмица ВСС да уволнят съдия Миталов. Днес съдийската колегия на ВСС отказа да направи това и върна на Кирил искането, настоявайки за мотиви. Министърът увери съдиите, че преди 7-дневния срок, който му дадоха, ще им предостави доказателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай