Комисия подкрепи отпадане на съкратеното следствие

Все още има възможност за промени при второто четене в пленарната зала

Комисия подкрепи отпадане на съкратеното следствие | StandartNews.com

В рамките на съвсем кратко заседание депутатите от парламентарната правна комисия подкрепиха предложението на БСП, "Обединени патриоти" и Воля за отпадане на съкратеното следствие за умишлени убийства и тежки телесни повреди, предаде БНР.

Въпреки че и депутатите от ГЕРБ гласуваха "за", председателката на правната комисия Анна Александрова обясни, че е възможно преди второто четене те да предложат съкратеното следствие да остане при тежките телесни повреди:

"Защото смятаме, че с тежките телесни повреди - изнасилване и блудство, ще се задръсти цялата система. Ще се върнем 2007-а година, когато 268 000 преписки бяха прекратени. Нали разбирате, че тежките телесни повреди са твърде много като обем работа. Такава идея имаме, но не е категорично, разбира се. Това е като предложение. Нека да чуем и главния прокурор какво мисли, и съдиите от Върховния Касационен съд и следващия вторник да го обсъдим и да чуем всички какво мислят“.

Очаква се текстовете, около които се обединят  другия вторник депутатите от правната комисия, да бъдат подложени на гласуване още на следващия ден, каза още Александрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай