Изслушват Гешев за обвинител №1 на 24 октомври

Събеседването ще се проведе в сградата на кадровия орган на ул. "Екзарх Йосиф" №12 от 10 ч

Изслушват Гешев за обвинител №1 на 24 октомври | StandartNews.com

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) окончателно насрочи за 24 октомври от 10:00 часа изслушването на зам.-главния прокурор Иван Гешев в процедурата за избор на нов "обвинител № 1". Събеседването ще се проведе в сградата на кадровия орган на ул. "Екзарх Йосиф" №12.

Настоящият зам.-главен прокурор е единствен кандидат в конкурса, след като бе номиниран единодушно от всички 11 членове на Прокурорската колегия на ВСС. Иван Гешев получи масова подкрепа и от стотици прокурори, следователи, полицаи и съдебни служители от цялата страна, както и от представители на академичната общност.

До идния вторник (17 септември) трябва да бъдат готови и представени и докладите на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия, както и на Етичната комисия за професионалните и нравствени качества на кандидата, заедно с публикуването им на сайта на ВСС.

Обсъждането от страна на Прокурорската колегия на докладите на комисиите да се изтегли за 9 октомври, а до 16 октомври всички неправителствени и съсловни организации, представители на висши учебни заведения, научни организации и магистрати да имат време за въпроси и становища към номинирания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай