Гешев е неудобен, няма милост към никого

Скандален съдия се прикачил към протеста, каза Димитър Узунов

Гешев е неудобен, няма милост към никого | StandartNews.com

* Скандален съдия се прикачил към протеста

"Текст 129, ал. 2 в Конституцията е посочено при какви случаи се прекратява мандат на главния прокурор – 5 основания са. Олигархично-политическият кръг върти и суче за тежки нарушения, които уронват престижа на съдебната власт, такива не виждам", заяви Димитър Узунов, екс представляващ ВСС по Канал 3.

"Едно досъдебно производство се наблюдава от наблюдаващ прокурор, той решава какви процесуално-следствени действия да предприеме. Защо искат оставката на главния прокурор, а не на наблюдаващия прокурор? Правя асоциация с Калин Калпакчиев, който намали присъдата на Полфрийман. Мернах го сред протестиращите", обясни съдията.

"Нито наблюдаващият прокурор, нито главният са извършил и нарушения. Уличаването на лица в извършено престъпление, изисква разследване. Претърсване в едно помещение, става след разрешение на съдия", допълни той.

"При претърсването на Президентството са дадени разрешения от двама съдии – от спецсъда и от военния съд, спазена е процедурата. Нека Христо Иванов да обясни какви нарушения е допуснал наблюдаващия прокурор. Защо не реагира той когато Прокуратурата влезе в едно министерство и арестуваха министър и зам.-министър и се извършиха изземвания. Защо тогава не се поиска оставката на главния прокурор? Олигархично-политическия кръг се бори за слаба прокуратура", коментира Узунов.

"Божков иска да ореже правомощията на главния прокурор, за да не го закача. Същите обвинения имаше и към Кьовеши. Гешев е неудобен, защото няма милост към никого, неконтролируем е", смята гостът.

"Недопустимо е от съдебната власт някой да поиска оставка на изпълнителната власт. Лозан Панов ще се покаже. Договорът с гриф ‘’строго секретно’’, ако е намерен в кабинет на един от съветници, националната сигурност поставена ли е под заплаха, президентът има ли участие?", запита Димитър Узунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай