Захариева: Още през 2017 г. обещахме ВНС

Големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание, каза външният министър

Захариева: Още през 2017 г. обещахме ВНС | StandartNews.com

В нашата предизборна програма още през 2017 г. поехме ангажимент да започнем дебат за нова конституция и за свикване на Велико народно събрание.

Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в сутрешния блок на Нова TV, като посочи, че темата какво е необходимо да се направи е от много години.

„Още в предишното Народно събрание имаше дискусии по темата. Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не", допълни Захариева.

„Процедурата не е проста – свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане. Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ“, заяви тя.

Според нея настоящата конституция безспорно има своите достойнства. „Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание”, категорична бе Захариева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай