Йончева: Атаката срещу мен е заради магистралите

Тя определи като абсурдни обвиненията, че, работейки за Тв7, в периода 2012-2014 г. е била финансирана по престъпен начин...

Йончева: Атаката срещу мен е заради магистралите | StandartNews.com

Атаката срещу мен започна, след като поискахме независима експертиза на българските магистрали, коментира пред медиите депутатът от "БСП за България" Елена Йончева по повод повдигнатото й обвинение за пране на пари.

ВИЖ ОЩЕ: 20 000 лв. гаранция за Елена Йончева

Тя определи като абсурдни обвиненията, че, работейки за Тв7, в периода 2012-2014 г. е била финансирана по престъпен начин. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за Тв7 за войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война, посочи Йончева. "Средствата за тези филми са преведени през банка КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив", коментира тя.

ВИЖ ОЩЕ: Обвиниха Йончева за пране на пари

"Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат. Тази атака започна, след като поискахме независима експертиза на българските магистрали", каза Елена Йончева.

 „В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата и журналистът Елена Йончева от страна на ГЕРБ”, заяви народният представител от ПГ на левицата Иван Иванов. Той припомни, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнати обвинението на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно” се действа срещу хората, които искат да отразяват истината.

Иван Иванов припомни, че обвинението е повдигнато след като са били подадени сигнали и са проведени разследвания за преградното съоръжение на границата, след „Кумгейт”, след разследването за магистралите. Той заяви, че БСП иска да попита: „Към днешна дата- защо, освен за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година дадохме заявка, че искаме да получим информация- дали са свързани с КТБ, дали са финансирани от нея и са имали отношения с тази банка, няма отговор? Не излезе нищо в публичното пространство, а има опит да се пришие колегата и журналистът Елена Йончева, която обективно върши своята работа и разкрива престъпление, за което държавата с години си затваряше очите."

Според него това е нескопосан опит на ГЕРБ  да спечели служебно европейските избори. Той беше категоричен, че този опит ще бъде увенчан с неуспех. „ПГ на „БСП за България” категорично застава зад Елена Йончева в нейната дейност,  като журналист и народен представител, да работи обективно и да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние ще я подкрепяме във всички действия оттук нататък и ще я защитаваме с всички методи, които ни позволява правилникът на НС и законът”, заключи Иван Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай