Йончев: ЕНП се страхува от появата на нова листа

Йончев: ЕНП се страхува от появата на нова листа | StandartNews.com

София. ЕНП се страхува от появата на още една листа, която да се окаже по-силна от останалите в това политическо пространство и разчиства пътя за своите членки. Това каза Румен Йончев в сутрешния блок на ТВ 7 по повод вчерашното му изключване от редиците на ЕНП.

Това стана по предложение на ГЕРБ, ДСБ и СДС, а основният аргумент беше изключително националистическата и крайна програма на ЗНС за евроизборите, обясни още Йончев. Той определи действието като граничещо с налудничавост и обясни, че такава програма още няма. Присъдата е била уредена предварително с участието на ГЕРБ и ДСБ, изтъкна той.

Йончев бе категоричен, че няма да обжалва решението, тъй като то показва, че "ЕНП избра бившите комунисти и милиционери, а не онези, които изнесоха борбата срещу комунизма в годините на прехода". "Ако ЕНП се идентифицира с лицата на Борисов, Цветанов и Кунева, не мисля, че нашето място е там", каза още той.

На заседание на партията тази седмица ще се реши дали Йончев да напусне парламентарната група на "Коалиция за България". Ще действаме разумно и без крайности. Това очевидно е проява на паника в средите на т.нар. десница, но тя няма да се пренесе върху ЗНС, подчерта Румен Йончев.

Стандарт Нюз напомня, че вчера ГЕРБ изгони Румен Йончев от ЕНП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай