Янков: Отровното трио ще прави партия на олигарси

Явно тя ще бъде или на Божков, или на други олигарси

Янков: Отровното трио ще прави партия на олигарси | StandartNews.com

Според Красимир Янков - един от опозиционерите в ръководството на БСП и кандидат за лидер на партията дневният ред на утрешното извънредно заседание на парламента е озадачаващ. "Учудващо е, че Корнелия Нинова предлага актуализация на бюджета. Знаете, че една такава актуализация отнема поне 30-40 дни. Това е против исканията на хората, които искат оставка”, заяви депутатът в интервю за Нова телевизия.

По думите му една такава процедура дава възможност на правителството да претендира, че е обществено значимо. „То бива легитимирано в това време. Минава тази актуализация и влизаме в процедурата за бюджет за следващата година”, посочи Янков.

И допълни: „Именно това не е обмислено в искането за дневен ред. Това ме кара да имам своите основания да мисля, че това заседание не е съобразно исканията на хората, които настояват за оставка днес или утре”.

Според него такава актуализация е трябвало да се случи много отдавна. „Сега предстои период, в който обществото е разделено. Част от народа е на улицата. Това, което трябва да се реши, е как да бъде успокоена тази обстановка”, коментира депутатът от БСП.

„Ние като партия подкрепяме исканията за отстраняването на Борисов от власт и за свалянето на ГЕРБ. Част от нашите симпатизанти са без партийно решение на протестите. Но това ние да дадем по някакъв начин повод правителството да остане и да ръководи работата на държавата, ме озадачава”, каза още Янков.

Според депутата в голямата си част протестите на хората са искрени. „Има обаче и опити те да бъдат яхнати – както от партии, които са били във властта и сега отново претендират да влязат в парламента, така и от такива, които тепърва се регистрират", коментира той.

И допълни: „Мисля, че и тримата говорители, които се самонарекоха организатори на протеста, също предвиждат политически проект и то вижда се – доста финансово обезпечен. Явно той ще бъде или на Божков, или на други олигарси".

По думите му хората са искрени в желанието си да живеят по-добре и искат институциите да работят. „БСП трябва да подкрепи тези хора и да се дистанцира от всички останали, които искат да употребят недоволството", категоричен бе Красимир Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай